söndag 30 oktober 2011

Olycks-hjärtan

På sistone har jag haft lite otur med hjärtmönstrade strumpbyxor. Vid första tillfället bar jag ett par från ASOS, men de både satt dåligt (resåren skar in rätt rejält i midjan) och gick sönder efter några timmar. Revan blev så stor att jag inte ens kände för att fotografera dem innan de vandrade vidare till sophinken, men nu vet ni i alla fall. Jag kan inte rekommendera dem. Till ett cirkapris på 95 kr så var det dessutom nästan rena rama rånet..

Vid nästa tillfälle var det dags att prova ett par andra, som jag har haft i gömmorna ett bra tag.Dessa kommer från H&M, är i 40 denier - även om det är väldigt glest, se bilden nedan - och kostade 50 kr då de fanns i butik. Till skillnad från strumpbyxan från ASOS så satt den här bra på mig, midjan var lagom, tyget kasade inte och den var bekväm. Att hjärtana (ja, nu blir det språkvård igen här på bloggen! Hur böjer man hjärtan i bestämd form plural? Se detta blogginlägg, var dag lär man sig något nytt..) är röda ger dessutom ett pluspoäng. Sticker ut mer än svart på svart och det gör ju det hela mycket roligare!Men det finns också ett minus med dessa hjärtan. Alla av dem håller inte formen när strumpbyxan är på. Vissa av dem går från hjärtform till blurrig V-form. På håll kanske det inte syns, men detaljstuderar man så blir det genast tydligt. Tråkigt!

Hello Pretty bär vad som måste vara exakta samma strumpbyxa, och på henne tycker jag inte att motivet uppträder som V:n. Så jag hade kanske otur?
Ja, det hade jag vilket som. Använde strumpbyxan en dag, och nu när jag skulle ta på mig den för fotografering så hade jag tydligen fått ett hål på den. Så det blev sophinken för den med.. Jag får helt enkelt hoppas på tredje gången gillt!


In english: I've had bad luck with hearts lately. First, I tried a pair of tights from ASOS with hearts, but they broke after a couple of hours and had terrible fitting. Next, I tried the ones on the pictures, a pair of 40 denier from H&M. They felt good on, but some of the hearts went from heart-shaped to some V-shaped blurriness. And after a day, they broke too. May I go third time lucky?

4 kommentarer:

 1. Det var ei stilig strømpebukse, men etter du skriver var den ikke helt bra slik praktisk sett;-)

  SvaraRadera
 2. Wee! Det är samma! ^^ Tycker dock inte att det ser ut som V:n på dig, utan fina röda hjärtan (det är nog inte tänkt att man ska titta på dem alltför nära). Däremot så har mina också gått sönder, fastnade i någon annans cykel vid cykelparkeringen. :( Så jag är också på jakt efter ett par nya...

  SvaraRadera
 3. hakan: Tack!

  Strømpebukser: Visst är den söt! Blev dock förvånad över hålet faktiskt.

  hellopretty: Nä, på håll ser det ju faktiskt bra ut. Är väl mest man själv som märker såna små skavanker. Brottningsmatcher med cyklar brukar strumporna sällan överleva.. :/

  SvaraRadera