måndag 24 oktober 2011

Gröna, sköna Norden

Ni som läser kommentarerna här har säkert sett att jag annonserade ett litet Norge-besök nyligen. Ett sådant blev det i helgen, med mycket vacker natur, promenader, sevärdheter och god mat & dryck. Lyckades även hitta lite i strumpväg, men det blir i ett annat inlägg. När jag packade väskan så tänkte jag att allt eventuellt friluftsliv samt resmålet i sig passade perfekt för att packa ned mina nya benvärmare från Miss Oroblu, kallade "Nordic". De finns i färgerna Ice (som är i svart/vitt) och i denna härliga gulblå mix, som heter Night. Jag blev kär första gången jag såg dem på bild och var bara tvungen att beställa hem ett par. Färgskalan tillsammans med det skandinavisk-inspirerade mönstret tycker jag är riktigt, riktigt fint.De är tillverkade i en blandning av akryl, polyamid och elastan. Ingen ull alltså, men jag tycker att de höll värmen fint. Sen höll sig visserligen temperaturen omkring några plusgrader, så det var inte jättekallt. Jag har sett mycket av liknande fairisle-mönster på både strumpor och andra klädesplagg nu i höst. Så om det är något som tilltalar dig och du inte vill ha det som alla andra köpt i butikskedjorna kan jag rekommendera dessa. Kostar omkring 15 £.Här har jag kombinerat benvärmarna med ett par gröna strumpbyxor från Indiska. Tydligen heter de Lelita, enligt prislappen på förpackningen. De är i 70 denier och finns i dubbelstorlekar, S/M och - vad jag antar - L/XL. Sådana storlekar är alltid lite knepiga, men jag nöjer mig med att konstatera att den mindre satt bra på mig.
Bra midjestorlek och de höll fint under den långa dagens äventyr. Inga noppor, ihopdragna trådar eller dylikt efteråt. Däremot så fanns det tillstymmelse till något veck vid knäna, men det kan också vara benvärmarna som drog ned dem.

Det enda jag är lite missnöjd över är att de inte var så opaque (hur tusan gör jag en bra översättning av det ordet? ogenomskinliga ligger inte rätt i munnen..) som jag hoppats på för att vara 70 denier. Färgen uppträdde kanske som jag hade förväntat mig på en strumpa i 40 denier.. Men jag gillar den. Den är grön! Skogsgrön!
Just ja, priset. Det ligger på 60 kr.In english: I visited Norway last weekend, and thought that my Nordic legwarmers from Miss Oroblu would suit very vell. Here they're combined with green tights in 70 denier from Indiska. Together they made me ready for some outdoor life!

7 kommentarer:

 1. <3 Jätte sött!!! Så man blir lite kär nästan!!

  SvaraRadera
 2. Opaque=täthet ? Ju tätare struktur på nylonet ju mer ogenomskinligt blir det. Hoppas detta var en beskrivning som passade

  SvaraRadera
 3. Hej, vilken underbart fin blogg du har, själv så tycker jag att nylon på en kvinna är bland det finaste som finns!
  Dina ben och fötter är så fina!
  Jag finns på Msn om du vill chatta nån gån, eller bara skicka nån fin bild.
  Ha det så bra, kram Erik
  nylonfotter@hotmail.se

  SvaraRadera
 4. Det var ikke bare leggings og strømpebukse som var bra, hele på kledningen var fin. Kort kjole og den røde jakka var fine;-)
  Tror ikke det hadde vært det samme med strømpebukse i 20den......;-)

  SvaraRadera
 5. Jag instämmer med strömpebukser att hela klädeskombinationen var fin, men jag gillade mest de blågröna strumpbyxorna. Jag har aldrig köpt strumpbyxor på indiska. Har dem bra kvalitet?

  SvaraRadera
 6. Aaaw, ni är ju för rara allihopa! :)

  Jocke: Tack! Ja, jag kan jag bli kär i ett par benvärmare så kan väl andra också! ;)

  Wolfordman: Det låter fullständigt rimligt! Tack!

  Erik: Tack för komplimangerna! Kul att du uppskattar bloggen!

  Strømpebukser: Tack så mycket! Ja, det blev väldigt färgglatt faktiskt. Men det gick ju bra!
  Och är det varmt nog ute för 20 denier behövs nog inga benvärmare. ;)

  LM: Tackar! Det är faktiskt mitt första par strumpbyxor från Indiska, om jag bortser från ett par gamla nätstrumpor (som inte var jättebra). De här har jag bara haft en dag också, så det kanske är för tidigt för att ropa hej över bäcken. Men de kändes som, säg, ett par strumpbyxor från Lindex. Så om jag får gissa ska de väl hålla 10-talet gånger, åtminstone.

  SvaraRadera
 7. å jag tycker om dinna nylonklädda lår

  SvaraRadera