tisdag 1 november 2011

Marocko möter Norden

Tänkte att ni säkert inte tröttnat på mina benvärmare, så här kommer en kombination till med dem! För första gången har jag dessutom besökt en Cubus-butik, vilket såklart innebar att strumpavdelningen fick en översyn. Och där hängde dessa strumpbyxor i en blå nyans som jag aldrig någonsin har haft i samlingen. Jag blev oerhört förtjust i färgen, som kallas 67 Marochan Blu - en intressant stavning av vad som borde vara Morrocan blue.Strumpbyxorna finns i ett 2-pack för 100 kr. De är i 40 denier och har en liten tåförstärkning. Storlekarna är S/M, vilket ska motsvara 34-40, samt L/XL som är 42-48. Min storlek satt bra på mig, midjan var fin och snudd på hipster-aktig - vilket jag personligen tycker bättre om än högre midjor.
Känslan av materialet? Tar jag på dem så känns de ungefär som strumpor från bland annat H&M brukar göra. Det vill säga strävare än dyrare märkesstrumpor, men ändå trevliga.De verkar hållbara, förutom en lustig detalj. Av alla ställen som man kan få en reva på så hade jag fått en liten sådan vid skrevet under dagens lopp. Och jag hade inte gränslat saker så vitt jag vet som hade kunnat påverka det. Men revan utvidgades inte trots att jag sprang runt i fler timmar efter dess uppkomst. Så det är ju positivt!
För att sammanfatta det hela så är det en prisvärd strumpbyxa. Och färgen - den är jag lika förtjust i som första gången jag såg den. Mer höstig än turkost, mer attityd än babyblått och roligare än det för säsongen så vanliga mörkblå kulörerna.In english: 40 denier tights from Cubus in the nuance Marochan Blu (strange misspelling of Morrocan blue). It's priceworthy and I love the colour!

4 kommentarer:

 1. Fin sammensetting og farger. Maskebildet var også fint.
  Er spent om du kjøpte flere strømpebukser fra Cubus når du først var innom;-)

  SvaraRadera
 2. Ser trevlig ut. Jag har varit inne på cubus fleraa gånger, men jag tror inte att jag köpt strumpor där. Varför vet jag inte.

  SvaraRadera
 3. WOW.... riktigt snyggt... nästan så man ville se lite action bilder..
  Snart är det freda..woohoooo!!! (ska på kalabalik)

  SvaraRadera
 4. Strømpebukser: Tack! Jodå, det blev några till. Var ett "köp 2 betala för 3"-erbjudande, så det kunde jag ju inte låta bli. ;)

  LM: Tack! De tycks ha ett sortiment med basstrumpor i omkring 20 denier i olika utföranden, och så ett lite poppigare med färger, mönster och högre deniertal.

  Jocke: Tackar! Ja, kalabalik kan man ju verkligen säga att det var.. jösses!

  SvaraRadera