söndag 9 oktober 2011

Natt & Dag

Nu är det inte fråga om några adliga strumpbyxor (om ni associerar till ätten Natt och Dag efter rubriken) utan ett par ur Twilfits bassortiment, kallade Day & Night. Ett par dagars brittsommar med 20-gradig värme gjorde att jag hann med att bära lite fler tunna strumpbyxor. Så ni får stå ut med några sommarstrumpor till innan vi lämnar dem därhän för det här året.Day & Night från Twilfit alltså. Det är en 15 denier tunn strumpbyxa som har tåförstärkning och grenkil. Den finns i 3 stycken trippelstorlekar, 36 - 40, 40 - 44 samt 44 - 48. Jag upplevde min storlek som bra, midjemåttet var helt okej. Strumpan satt på plats under användningstillfällena också.
På förpackningen beskriver butikskedjan strumpbyxan såhär: "En strumpbyxa med skimrande glans och bred skön resår. Passar både till vardags och fest." Ja, glansen är det absolut inget fel på. I solsken blir det en riktigt härlig lyster om benen, se bara närstudien här nedan.Däremot så vet jag inte om det är en strumpbyxa jag skulle våga lita på som vardagsstrumpa. Jag hann bära den här vid två tillfällen innan den gick sönder, och det som skadade den var min egen nagel. Inte så excellent kvalitet då, tycker jag. Dessutom blev det en väldigt stor reva direkt vid skadetillfället, och inte bara ett litet hål. Till ett pris av 60 kr så blev det inte så prisvärt för ynka två gånger. Det kan förståss vara jag som hade otur, men tills vidare så konstaterar jag att hållbarheten inte är lika lysande som ytan.Färgen jag valde heter Fuchsia, och är såhär härligt stark för sig själv. Jag vet inte om just denna nyans finns i butik fortfarande, men annars bör väl strumpbyxan finnas i standardfärgerna hudfärgat och svart.

Har någon av er läsare provat den här? Bortsett från hållbarheten så tyckte jag att det var en trevlig strumpbyxa, så det vore intressant om någon har bättre erfarenheter av den. I så fall kanske jag ska ge den en chans till!In english: Autumn offered some warm days, so I wore another pair of thin tights. Here's a fuchsia coloured pair in 15 denier from Twilfit. Great lustre, but unfortunately not so good strength. My nail made them fail..

7 kommentarer:

 1. Dom såg lite tråkiga ut!
  Tyvärr.. =/
  Attans att man mmissa det kalaset.. Jag fira att ligga i sängen med migrän.. Men det hade varit lite kul faktiskt,. Men den 5e ska jag upp!!!

  SvaraRadera
 2. Strømpebuksen ser jo riktig fin ut, men er den slik at den henger seg fast i allting, er den jo litt håpløs å ta på seg.
  De jeg har kjøpt av sånn kvalitet, styrer jeg unna etterpå. Kjøpte ei en gang fra en kleskjede som i sin tid het Adelsten, den var noe av det verste jeg tok på meg:-/

  SvaraRadera
 3. Ovanligt med så stark färg till så pass tunna strumpor. Synd att de inte varade så länge. :/ Om jag hittar dem i butiken så ska jag minsann köpa dem och testa och isåfall återkommer jag med en testrapport. ;)

  SvaraRadera
 4. Underbar lyster och cool färg. Jag brukade använda twilfit's strumpbyxor tidigare (dock inte denna modell) och jag gillade materialet, men dem gick sönder väldigt fort.

  SvaraRadera
 5. Jocke: Migrän låter ju som en godtagbar, men tråkig, ursäkt. Då får du ha extra kul den femte istället!

  Strømpebukser: Ja, de strumpor som fastnar i allt möjligt vågar man knappt lämna huset i!

  HelloP: Låter bra! :) Jag har nog iofs ett par tunna till i lådorna från Twilfit som jag inte har provat än. Undrar om det är någon större skillnad.

  LM: Lystern är härlig och det var kul att hitta en basstrumpa hos en kedja med en oväntad kulör. Det känns som att det är antingen eller när det gäller Twilfits strumpor. Hälften jag har haft har inte varit speciellt bra och den andra halvan har varit strålande. Synd att man inte kan veta på förhand, för deras strumpor är ju lite dyrare än de andra liknande (typ Lindex) butikers.

  SvaraRadera
 6. Tyvärr hittade jag inga sånna när jag besökte Twilfit i helgen. :( Jag är inte i någon Twilfit-butik så ofta pga att det inte finns någon i min hemstad.:/

  SvaraRadera
 7. HelloP: Hittade inga heller när jag gjorde en runda inom Twilfit nu vid löning. Bara hudfärgat och svart som gäller tydligen. Antagligen var de väl lite crazy och spexade till det med ceriserosa den där gången..

  SvaraRadera