tisdag 18 oktober 2011

Akvarell

Blommor är ett vanligt motiv när det ska vara mönster på nylonstrumpor. Här är en lite annorlunda variant av blommor, det påminner nämligen om en akvarellmålning. Akvarellblommorna sitter på en 15 denier tunn strumpbyxa från Falke. Jag har tyvärr inget namn på den, och den finns säkert inte att få tag i längre heller, då den är ett reafynd från några säsonger sedan.Färgen kallas i alla fall för Pink Mix. Det är lite glans i finishen, men på håll upplever jag den som relativt matt. Jag har tidigare haft lite problem med att vissa av märkets strumpbyxor har hasat ned under användandet, men den här satt som den skulle. Däremot så håller den nog tyvärr inte för alltför många tillfällen, för efter en dag hade den fått lite skavanker. Inte värre än att trådarna dragit ihop sig på vissa ställen, vilket mest ses om man tittar på nära håll. Men med tanke på att jag bara sysslat med skonsamma aktiviteter under dagen så förväntar jag mig mer - speciellt då originalpriset var 300 kr. (jag lär ha köpt den för 100 kr eller något liknande)Lite detaljstudier på mönstret här ovan. Jag gillar att blommorna är så olika och att placeringen upplevs som en aning asymmetrisk.
Mönstret i kombination med den vita bakgrundsfärgen gav dock en för mig oväntad effekt. På majoriteten av bilderna som togs så framstod mina ben som riktigt stabbiga. Visst, jag har inte precis spinkiga ben, men är de så kraftiga som på fotografierna? tänkte jag när jag tittade efteråt. Strumpbyxan passar nog alltså allra bäst på en slank person. Alternativet hade varit att ha en mörkare bakgrundsfärg. Eller att man ser till att bära högklackat till den. Om man nu alltså vill undkomma benen-ser-ut-som-stockar-looken.In english: 15 denier tights from Falke with a flowery pattern reminding me of watercolour paintings. I believe that this will suit a slender person best, because of the big motif in combination with the white background. Or just wear it with heels, because it will make you legs look bigger.

9 kommentarer:

 1. Mycket snyggt!!!

  SvaraRadera
 2. Hehe.. jag tänker inte på blommor när jag såg bilderna först.. låter jäkligt dyrt dock!!

  SvaraRadera
 3. Det var ei litt artig strømpebukse, hadden den hatt grå/svarte flekker, så hadde den virkelig vert som stokker, av bjørk:o)

  SvaraRadera
 4. Snyggt. Det var först på närbilderna som jag såg att det var blommor.
  Dina ben ser jättefina ut, dem är inte alls stabbiga. Jag önskar att mina såg så bra ut.

  SvaraRadera
 5. Anoynym: Tack!

  hakan: You'll never get disappointed, don't you? :)

  Jocke: Vad tänkte du på då? :P

  Strømpebukser: Ah, ett par björk-strumpbyxor hade varit något! Får tipsa någon tillverkare om det motivet. :)

  LM: Tack! Ja, det är allt ett par diskreta blommor. Nä, det var på de andra bilderna som benen såg stabbiga ut, när jag står normalt. Här sträcker jag ut benen i en graciös pose ju! ;)

  SvaraRadera
 6. Åh, tjusiga! *vill ha* Dina ben ser fina ut. :)

  SvaraRadera
 7. HelloP: Tack! Hehe, som nämnt så valde jag fotot med mest graciösa ben på.. :D

  SvaraRadera
 8. Hehe... Det påminde om nån smet,,, Men dom ser tuffa ut..!!

  SvaraRadera