måndag 22 november 2010

Dark grey

Jag inspirerade mig själv med orden "grått behöver inte vara tråkigt" och blev därmed sugen på ett par mörkare grå strumpbyxor. Och ett par sådana hittade jag förra veckan på H&M:s Divided-avdelning. Strumpbyxorna där kostar en spottsdyver (40 kr) och jag brukar köpa ett gäng basstrumpor i svart där som är helt okej.



Såhär ser de ut med blixt inomhus. Man kanske inte ser så tydligt att de är grå då.
En utomhusbild utan blixt får göra färgen rättvisa:



Och här kan vi se att de, trots 40 denier, är väldigt glesa. Jag blev lite snopen eftersom jag inte alls upplever de svarta strumporna så genomskinliga. Nu blev det dessutom mer en hint av grått än den härligt mörkgrå färg som syns när strumpbyxan är av.



Stickningen i närbild. Som synes så är stickningen lite känslig för yttre påverkan (de blå påsarna från IKEA var ingen hit!) och det blir lätt små hål eller vad jag ska kalla det. Alltså inga maskor och inga noppor, utan när någon tråd liksom dras ihop fel. Någon läsare som har ett bra begrepp för det?

Så strumpbyxan var inte riktigt som jag förväntat mig. Divided brukar bjuda på bättre kvalitet. Men den är fullt brukbar och jag kommer att använda den tills den ser risig ut.


In english: Dark grey tights from H&M Divided. Not really what I'd expected - they're rather translucent - but for 6 USD it's no big deal.

4 kommentarer:

  1. Vilken underbar blogg! Här blir jag nog kvar.. =) Jag mailade dig angående tavlorna, lite sent, men till slut så. Säg till om du inte fått mailet.

    SvaraRadera
  2. Caiser: Jag tycker det är jättekul att läsa det omdömet! :)

    SvaraRadera
  3. Påverkan och Hållbarhet.
    Det här är intressant tycker jag. Det där där ut som 40denLycra/Microfiber, så jag får gissa lite... Hade det varit en vanlig 100% polyamidstrumpbyxa hade jag varit ganska säker på att de små hålen uppkommer genom utsides nötning mot annat tyg. Eller om nylonet kommer i kontakt med ett material som "hakar-in" sig i nylonmaskorna. Kan tex vara en bilklädsel eller någon annan textil som du kommit i kontakt med. Jag vet inte vad det kallas.
    Var någonstans på strumpbyxan uppkommer skadorna?

    SvaraRadera
  4. Strumpbyxverkstan: Jag har slängt kartongen så jag har ingen aning om exakt blandning. "Gluggarna" uppkommer just när strumpan kommer i kontakt med ett material som "hakar sig in" i nylonet, såsom nämnda blå IKEA-kassar. Dock så är olika strumpor olika känsliga för sådant, och detta är en som visst var extra känslig. Andra strumpor "reagerar" inte alls på dylik behandling.
    Skadan uppkommer lite här och där, var jag har stött emot helt enkelt.

    SvaraRadera