fredag 25 november 2011

Skjorta med slips

Lönehelg! Då kan det väl passa att visa upp något extravagant. För det kan man säga om både pris och utförande här. Efter moget övervägande och tack vare rabatt så införskaffade jag mig dessa stay ups från Chantal Thomass i somras. Märket finns (så vitt jag vet) endast tillgängligt i Sverige på Hansacompagniet-butiken Sox i Malmö. För övrigt en fantastiskt trevlig affär som jag borde skriva mer om i ett annat inlägg.
Jag hade aldrig sett något liknande på strumpor innan dessa, och det var väl början på mitt begär. Ett par enkla, tjockt stickade tingestar med tryckt motiv i form av en skjortkrage och skjortknäppning. Wow!Här ovan ses de kombinerade med mina älskade slips-skor, vilka jag har sparat på i år i väntan på rätt tillfälle och kombination. Men skor i all ära, det är här en blogg om strumpor..
Låt oss istället ta en närmare titt på själva kragen!Enkelt avbildat, men effektfullt nog!
Det är inte angivet hur många denier det är på förpackningen, men de är relativt tjocka, så jag förmodar att det kan röra sig omkring 60 denier. Materialet är en mix av polyamid och elastan och det är mjukt och behagligt med en slät yta. Kunde jag spinna skulle jag göra det! ;)
De finns i 4 stycken storlekar, 1 - 4, vilka är baserade på längd och vikt. Den rekommenderade storleken för mig satt som gjutet. Bra längd i benen så att jag kunde ha strumpkanten så högt upp som jag föredrar - utan att kanten är för snäv. Själva strumpkanten är enkel och bred, vilket känns bra i sammanhanget.Vad ska jag mer säga? Det är en riktig lyxstrumpa. Priset ligger på hela 500 kr, om den nu finns kvar i butik. Sox har dock ett stämpelkort med den klassiska principen "handla 10 gånger för 200 kr och få sedan 200 kr rabatt". Så det var genom att utnyttja den rabatten som gjorde att jag kunde motivera inköpet.
Efteråt har jag sett att Trasparenze har kommit ut med liknande strumpor i årets höstkollektion till ett lägre pris. Så det är värt att kolla upp ifall ni blir inspirerade.
Jag ångrar i alla fall inte mitt inköp utan är mycket nöjd med att ha dessa juveler i samlingen. Stay ups för riktigt speciella tillfällen!In English: Hold ups from Chantal Thomass with a shirt collar motif. Well-made, pleasant and extravagant. They were not cheap, but sometimes you need a pair of jewels in your collection!

8 kommentarer:

 1. Det var en fin variant et par stayups;-)
  Men siden de er ganske tykke, har de vel kanskje en lengre holdbarhet også? De var dyre i utgangspunktet, men for 200,- har du gjort et røverkjøp;-)

  SvaraRadera
 2. Mycket fina. Jag är ju inte speciellt förtjust i stayups, men dessa är nog undantaget som bekräftar regeln. "Resån" i strumpan verkade oxå fin. Jag är inte mycket för dem med spets. Det enda negativa är nog priset.

  SvaraRadera
 3. Oj va häftiga!
  Mycket passande kombo med slips-skorna, kul!
  Och fin korsett till, underbart!

  SvaraRadera
 4. Strømpebukser: Jo, jag får ju verkligen hoppas att de håller länge! Dock så vågar jag inte riktigt utsätta dem för mina ultimata slit-test, såsom ut i skog och mark etc. Haha! :D

  LM: Jag tycker mycket om till synes enkla saker som överraskar en. Spetskant här hade bara känts fel, tycker jag. Och jo, priset är ju inte av denna värld, haha. :)

  Mr T: Tack så mycket! Det är kul att kunna vara piffig i "avskalat" svart. ;)

  hakan: Thank you very much!

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastiskt snygg outfit!! Strumporna är världens finaste och skorna (Lola Ramona?) är ju helt underbara! Bra att du använda dina dyra plagg, jag drabbas rätt ofta av en rädsla för att ha sönder de dyra strumporna vilket gör att de knappt blir använda. >.<
  Tänka sig att jag ska till Malmö på lördag, jag får väl smita in på Sox och (fönster)shoppa lite. ^^

  SvaraRadera
 6. hellopretty: Tack så mycket! :D
  Japp, det är Lola Ramona. Och tillfällena då jag "kan" bära dyrgriparna är ju begränsade, så man får njuta när det väl går haha!

  SvaraRadera
 7. Hoppas du får fler tillfällen. T-slejfade skor är vårens mode enligt Elle. ;)

  SvaraRadera