måndag 7 november 2011

Aiace

Finns det något strumpmärke som får min puls att öka lite extra så är det italienska Trasparenze. Det börjar med förpackningarna, som har vackra och rentav konstnärliga bilder och får en att känna att innehållet är något exklusivt. Andra emballage brukar jag slänga, men Trasparenzes kollektionsförpackningar har jag faktiskt inte hjärta att göra mig av med. Går vi sedan vidare till innehållet så uppfyller det mina förväntningar. De gör fantastiska kollektioner, med stor variation av mönster - allt som oftast väldigt feminina. Hade jag haft obegränsat med pengar så hade jag gärna samlat på kompletta kollektioner, men i brist på det så får det bli de godbitar som jag kommer över.

Men nu är det dags för strumpbyxan Aiace från höst/vinterkollektionen 2009/2010 att stjäla showen!Färgen heter Sangria, vilket känns väldigt passande. Det är en mustigare röd färg men inte fullt ut vinröd. Hur jag skulle beskriva dess mönster hade jag ingen susning om tills jag nu, inför blogginlägget googlade och fann meningen "Small squares are joined together, enclosing round circles that form flowers" här. Rutor - absolut. Och tittar jag närmare så visst, nog kan det föreställa blommor, om man så vill?Jag har tidigare nämnt att jag ligger mellan två storlekar hos märket. När jag bar 8 denier tunna sommarstrumpor borde jag ha valt den större storleken rent midjemässigt, men jag har vid andra tillfällen valt den mindre. Denna gång valde jag också den mindre storleken, då det helt enkelt inte fanns några andra kvar! Men de satt riktigt fint, både storleksmässigt och hur de höll sig på plats.
Hur många denier det rör sig om vet jag inte, det står inte på förpackningen och ej heller har jag hittat det på nätet. Men jag skulle säga att den är tillräckligt tjock för att du ska kunna känna dig festfin utan att frysa. Om det sedan rör sig om flera minusgrader så visst.. Men jämför den med en strumpa omkring 50 denier kanske.Jag har bara haft strumpbyxorna vid ett tillfälle, så hur hållbarheten står sig kan jag bara gissa om. Och ja, fina strumpor tar i alla fall jag lite extra hand om, så de bör stå sig länge. De var fortfarande som nya efter att jag hade haft dem.
Helt enkelt ett mycket trevligt par att ha i samlingen!In english: Trasparenze's Aiace tights, from A/W collection 09/10. Sangria coloured and very nice to look at as to wear. Festive but still warm. Nothing less than a very nice pair to have in my collection!

8 kommentarer:

 1. Men kanske en färg under?
  Dansa ju till Nitzer i fredags... man kan säga jag fick ben i huvet haha

  SvaraRadera
 2. Jocke: De här gillar jag som de är! Jasså, ben i huvudet? Ja, jag har då inget minne av att jag sprattlade runt på golvet alternativt att någon annan låg där, så det var nog inte min ben iaf!

  SvaraRadera
 3. vf så du va där? på kalabalik?
  Väldigt trevligt hade jag med mina goa vänner. Jamen smaken är som baken!
  Det är iaf bättre än matt svarta tjocka strumpor...
  Jag menar att jag associera dig med nitzer..

  ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag fick julstämning när jag såg dessa strumpor. Tyckte att dem såg finare ut i den lila färgen som förpackningsbilden visar.

  SvaraRadera
 5. LM: Jag hade inte tackar nej till ett par i den lila färgen heller. :)

  SvaraRadera
 6. Fina! Mycket juliga. :)

  SvaraRadera
 7. hellopretty: Att de är ljuvliga har jag själv tänkt typ hela tiden, men att de är juliga hade jag helt missat tills ni andra skrev det. :D

  SvaraRadera