måndag 14 november 2011

Vira Blåtira

Här är ett par strumpbyxor jag hittade på rea hos Åhléns i våras. De är från deras eget märke, Å, och är stickade i 50 denier. När de låg ihoprullade i sin lilla kartongbit så trodde jag att de var batikmönstrade, men så var inte riktigt fallet. De visade sig ha ett annorlunda randigt mönster.Själva mönstret tycker jag mycket om. Däremot tycker jag inte om att det är skarvar i det på både in- och utsidorna av benen. Dock så är det inte extremt framträdande, men det är ändå något som gör att mönstret inte känns bra utfört.Strumpbyxan fanns i 3-storlekar-i-1 och min valda storlek var det inget fel på. Den satt helt okej.
Kvaliteten var däremot inte på topp. Den var inte jättedålig heller förvisso. Men efter en dags användning syntes det lite hopdragna trådar och dylikt på den. Dessutom var den tunnare än förväntat och även mönstret blev tunnare allteftersom benen blev tjockare. Jag fick den för 40 kr och det kan väl vara en acceptabel summa, men fullpris var 100 kr. Och på den nivån kräver jag faktiskt lite mer. Tyvärr, trots den härliga blå färgen!In English: Navy blue striped tights from Swedish Åhléns. Unusual stripes and great blue colour, but I could wish more for the quality.

4 kommentarer:

 1. Litt artig mønster på dem, og de ser også veldig behagelige ut å ha på seg;-)

  SvaraRadera
 2. Färgen ser snygg ut! Ibland blir färgstarka strumpbyxor lite bleka när man har dem på sig, men de här verkar hålla måttet.

  SvaraRadera
 3. Strømpebukser: Det är så roligt med olika betydelse för ord trots att språken är så lika. Artigt = roligt på svenska. (och roligt på svenska betyder lugnt på danska, hehe) Och artig på svenska är høflig på norska. ;)
  Jag tror att jag tycker extra mycket om mönstret för att det påminner om en väggbonad från min barndom.

  hellopretty: Ja, det är en fin blå! Är lite missnöjd med kraften i färgen när man kommer upp till låren, men det kanske är en sån sak som jag främst märker själv.

  SvaraRadera
 4. Hehe, noen ganger kan språket forvirre litt, men vi finner jo ut av det til slutt;-)

  SvaraRadera