måndag 7 mars 2011

Favourite Shine Tights

Dags för att recensera ett par strumpbyxor som finns "överallt" - i alla fall i alla Lindex-butiker. De tillhör kejdans bassortiment och heter precis som titeln Favourite Shine Tights och är stickad i 20 denier. Förutom i svart så finns de även i två hudfärgade nyanser. De är glansiga, men jag upplever dem inte alls lika glansiga som deras Shine Stay Up. De finns i dubbelstorlekar, från 36/38 upp till 52/54.

Men nog upprabblat med data, hur är de på? Till att börja med så förväntar jag mig inga mirakel av strumpbyxorna. Jag har alltid problem att få såhär tunna strumpor att hålla mer än några gångers användning. Vissa håller oturligt nog bara en kväll, medan andra håller fler. Men jag har aldrig, oavsett strumpmärke, fått en strumpa i 20 denier eller lägre tal att hålla i en smärre evighet, som många av mina i 40 eller högre denier gör.

Under årens lopp har jag förbrukat en antal par av dessa strumpbyxor och jag skulle vilja säga att de håller en medelkvalitet. De brukar hålla ett antal gånger alltså. Just denna gång höll dock inte strumpbyxan mer än en kväll, eftersom jag retligt nog fick in en sten i skon och därigenom fick en maska på hälen. Framme vid tårna bör det inte vara lika känsligt eftersom det finns en liten förstärkning.

Jag hade för mig att strumpbyxan var dyrare än de 50 kronorna som förpackningen anger. Men det kanske har att göra med PPA - priset per användning? För mig känns det i alla fall som en liten lyx när jag använder tunnare strumpbyxor. Det kanske hänger kvar från när jag började att mer aktivt samla på strumpor - som student har du en helt annan budget än om du lönearbetar.

Komfortmässigt så tycker jag att passformen är bra, den sitter på plats och resåren är bra anpassad i midjan. Materialmixen är också skön.
Kort och gott så kan jag rekommendera strumpbyxan, så länge som du är medveten om att den inte komma att hålla för evigt!In english: Shine tights in 20 denier from Lindex. Thin tights never lasts forever, but these usually stays in shape for a couple of uses. For about 8 USD I consider that as an approved quality.

5 kommentarer:

 1. hejsan
  jag gillar din sida tack för att du lägger upp bilder på dig i strumpbyxor då det e nåt av det sexigaste som finns
  puss o kram
  micke
  ps. informativ sida med då jag med använder strumpbyxor
  tack för det

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara instämma att Lindex brukar ha en skön blanding i materialvalet, men priset på deras tunna strumpbyxor är ganska dyrt eftersom dem går sönder ganska snabbt (2-3 tvättar).

  SvaraRadera
 3. Micke: Kul att du tycker om bloggen! :)

  LM: Jo, det är ju tyvärr så. Jag kan på rak arm inte komma på strumpbyxor i 20 denier som är billigare och ändå har samma (eller bättre) kvalitet. Tur för mig att jag inte har såhär tunna som vardagsstrumpor iaf! Annars skulle det bli ganska dyrt.

  SvaraRadera
 4. Underbara ben å fötter i strumpbyxor du har! Så härligt å se en kvinna klä sig i det till vardags! Fint å se nylonet mot benet å ännu härligare att massera med det på :)

  Underbara bilder!

  SvaraRadera
 5. Boki: Tack för dina rara ord!
  Ja, varför skulle inte nylon passa till vardags? :)

  SvaraRadera