torsdag 17 mars 2011

Cotton Velvet

Nu i vintras var jag på jakt efter en värmande men ändå inte för tjock strumpbyxa i bomullsmix. Den skulle klara av att sitta på plats på kroppen och inte bli säckig. När jag pratade med expediten på min lokala strumpaffär så rekommenderade hon mig strumpbyxan "Cotton Velvet" från Wolford.
Materialmixen består av 52 % bomull, 40 % polyamid och 8 % elastan. Bilderna här är tagna en rätt så blåsig dag, men temperaturen är på "rätt" sida nollstrecket. Det är alltså ingen arktisk kyla jag har utsatt strumpbyxan och mina ben för.Om jag börjar att beskriva den passformsmässigt, så ja, den håller formen. Den sitter bra på och jag fick varken knän eller Gällivarehäng trots den stora andelen bomull. Bra där. Vidare i avdelningen komfort så känns materialet skönt på, dock inte lika skönt som de vanliga nylonstrumporna från samma märke.

Värmemässigt då? Blåst i plusgrader rår den absolut på. Dock så är den relativt tunn för att vara en bomullsstrumpbyxa, så jag känner mig tveksam till om den skulle vara det bästa valet vid minusgrader. Är det riktigt kallt ute skulle jag hellre rekommendera Micro Cotton 3D från Vogue istället.
Lägg dessutom till att Cotton Velvet är dubbelt så dyr som Vogues variant ( ca pris 330 enligt Wolfords hemsida) så blir läget ett annat. Det är fortfarande en bra strumpbyxa, men den är kanske inte så prisvärd. I alla fall inte om det primära är att den ska vara riktigt värmande. Jag kommer dock fortfarande att ha användning för denna vid blåsiga havspromenader!In english: Cotton Velvet tights from Wolford. Nice fit and a fine feeling against the skin, like other tights from the brand. They held me warm in a windy day. But if the temperature is below 0 degrees Celsius I would choose another, thicker, pantyhose.

2 kommentarer:

 1. Det ser lite kallt ut tycker jag att bara ha strumpbyxor på sig i vinter kylan, åtminstone på nedre delen av kroppen.
  Wolfords strumpor ska ju vara bra, men jag tvivlar på att dem är prisvärda (precis som jag antar att du gör). Jag har aldrig köpt några pga av priset så jag kan inget säga om kvaliteten.
  Det var en bra blogg där du jämför 2 olika fabrikat och tar upp vilket fabrikat som du föredrar.

  SvaraRadera
 2. LM: Oh, en normal vinter för mig innebär att temperaturen ligger runt noll, med kanske någon ynka minusgrad. Så vanligtvis tycker jag inte att det är speciellt kallt om benen. Jag upplever snarare att jag fryser mer i byxor då de inte sitter lika tight om benen och har ett annat, kallare, material. Men visst, även andra har undrat om jag inte fryser. :)

  De Wolford-strumpor som finns som kostar runt 200 kr kan jag tycka är prisvärda med tanke på kvalitet. Men ju högre priserna blir så nä.. det känns inte lika motiverat längre. Sen har de strumpor i sitt sortiment som kanske kostar 700 kr eller så, och det är rena rama fantasisummor för mig. Jag må vara strumpfantast, men min smärtgräns för vad en strumpa får kosta ligger långt under den summan kan jag säga. :D

  SvaraRadera