söndag 22 augusti 2010

Balkongplast

Jag har varit kattvakt under veckans gång och släpat med lämpliga kläder. Ja, nylonstrumpor är förvisso inte så bra att kombinera med vassa klor, men det var ju vad jag tänkte ha på mig när jag inte spenderade tiden med två spinnande pälsbollar i knäet. :)
Jag åker till katterna när det är ruskväder och nästa dag är det - till min stora förvåning - strålande sol. Dessa bilder kommer ifrån när jag satt och njöt på balkongen. Anledningen till att jag har svarta strumpbyxor är att jag förväntade mig dåligt väder.



Nog snackat om bakgrunden! Som ni säkert noterar så är det ett mönster på dessa strumpbyxor, som tycks poppa ut från ytan. Det är ingen synvilla, utan detta mönster är av någons slags gummigrej som är tryckt på nylonet.
Låt oss ta en närmare titt på själva mönstret! Eventuella fotfobiker får se till att scrolla nedåt som attan!



Det är en lite annorlunda grej med gummimönstret och därmed lite roligt, tycker jag. I övrigt är strumpbyxorna som andra i 40 denier brukar vara. Helt okej alltså. Har för mig att jag köpte dessa på Lindex för ett eller två år sedan.

5 kommentarer:

  1. Snygga strumpbyxor! Roligt med lite "udda" än att som alla andra som bara bär svarta och solbruna. De hade varit snygga även i grått.

    SvaraRadera
  2. Hej Lillstrumpis,
    Jättesnygga strumpbyxor med snyggt mönster, var dom sköna också? Nu en fråga.....
    Varför händer detta mig så ofta?
    I helgen var vi bortbjudna på middag, tog på mig "finklänning" med svarta strumpor till (höfthållarstrumpor med spetskant ca 15den Lindex tror jag). Nytvättade och efter en stund...vips en maska på vänstra.Låter det vara men efter 10 min till en jättemaska på högra. Ser väldigt slampigt ut och som tur är hade värdinnan ett par strumpbyxor att låna ut.Min tjej säger alltid...äh det är bara att köpa nya, men varför blir det så, oftast efter en tvätt. Använder tvättpåse och 40grader, vad gör jag för fel? Eller är det så bara?
    Kanske dun fråga, men tacksam för råd.
    Ha det så bra Lillstrumpis och visa gärna bilder på matchande klänning och kjol.
    Kramisar
    /Janeric

    SvaraRadera
  3. Nu blev jag förvånad. Jag skrev en kommentar härom dagen, men den fanns inte här. Mycket lustigt.
    Jag skrev att det var fina strumpor. Det fina mönstret synd mycket bra på den fina bilden med fötterna.
    Jag tycker att strumporna ser tunna ut för att var 40 den. Kanske en syn villa med ljus mm.

    SvaraRadera
  4. Oj, förstora fingrar eller för små tangenter på datorn. Jag menar syns inte synd.

    SvaraRadera
  5. Moppen: Tack! Jo, det är ju ofta små detaljer som gör det. Åtminstone när man blir så pass nördig som jag nog är vid det här laget..


    Janeric: Tacktack! Jo, de var bekväma att bära också. Jag brukar iofs tycka att det nästan alltid är bekvämt, osköna strumpor brukar jag kassera.
    Över till frågan som väl lite är strumpvärldens gåta: jag har nog inte ett bra svar på den. :) Min erfarenhet är ju att desto lägre denier desto sämre håller det. Därför brukar jag vara rätt selektiv med tillfällen när jag har så pass tunna strumpor, och när jag har det har jag ofta med ett par extra om olyckan skulle vara framme.

    Men sen är det ju frågan om kvalitet också. Och där är det nog bara att testa sig fram tyvärr. Vissa strumpor av ett märke har visat sig vara skräp medan andra har hållit betydligt bättre. Jag har visserligen läst att Wolford ska göra riktigt bra strumpor, men jag har aldrig köpt några från det märket p g a priset. Men det kanske kan vara värt priset om de nu är så bra?

    Annars ja, se till att tvätta dem innan varje användning så att stretchigheten behålls (men de var ju nytvättade). Vissa strumpor kanske mår bra av handtvätt, men jag brukar faktiskt slänga i allt i 40 grader med tvättpåse..
    Hoppas du blev lite klokare, trots att jag inte direkt har några råd att ge.

    Angående klänning och kjol så bär jag privat oftast svarta kläder - det var väl delvis därför som jag började snöa in på strumpor, det var ett enkelt sätt att göra garderoben lite roligare. Så för det mesta har jag någon slags enkel svart kjol, helst i trikå- eller stretchmaterial. Men jag ska ha det i åtanke om jag drar på mig något extraordinärt!


    LM: Tack! Hehe, ja, dessa strumpbyxor kanske inte är just de syndigaste i strumplådan.. ;) Det är möjligt att det är en synvilla, men ibland är 40 denier ganska tunt.. Jag har ett gäng jobbstrumpor som är i 40, men som är så genomskinliga att jag skulle ta dem för att vara i 20 t ex.

    SvaraRadera