söndag 30 juni 2013

Ultra Sheer Stockings

Strumpor gjorda av 100 % mjukt nylon - så enkel är formeln för Ultra Sheer Stockings i 15 denier från Couture. Finishen är matt. Jag bär den något mörkare färgen Mink, vilken ser "greige" ut i sig själv. Trots det blir resultatet nästan naturligt på.


Istället för storlekar baserat på kroppsstorleken utgår den enda storleken som finns utifrån fötternas storlek. Strumporna ska passa de med skostorlekarna UK 3 - 8, vilket blir 36 - 41. Lite galet sätt att beräkna tycker jag, fötterna har ju ingenting att göra med hur stora lår man har.
För min del är vidden på strumpkanten alldeles utmärkt i alla fall. Jag kan ha dem högt uppe och de skulle säkert kunna dras upp lite till om det inte var för att mina ben tar slut. Således passar de även lite längre personer. Var gränsen går gällande viktklass vågar jag inte spekulerar mer i än en storlek 42 nog också kan ha dem. För mindre personer så funkar de säkert bra också, är du väldigt "petite" tror jag att de kan bli för stora dock. Som alltid är det ett lotteri med dessa one sizes..


Tyget är som sagt mjukt och plagget känns fjäderlätt på. Hållbarheten är rätt god faktiskt. Tyvärr fick jag en reva dag 3 av en sten i skon, men efter en provisorisk lagning med nagellack så kunde jag fortsätta ha dem dagen ut. Slipper man stenar och andra vassa saker så kan de garanterat användas fler dagar än så.
En liten tåförstärkning finns, men den är ganska tunn.


Jag köpte dessa 2010 och då kostade de 40 kr. För det priset är de något av ett fynd. Jag ser att SFQ numera tar 60 kr för dem, vilket fortfarande är överkomligt, men det är ju en rätt stor höjning rent procentuellt. När jag dessutom kan få tag på lika bra strumpor från Silky för inte ens 20 kr paret så är det kanske inte så troligt att jag beställer dessa igen. Bortsett från detta så får strumporna godkänt.


In English: Ultra sheer 15 denier stockings from Couture, the colour is "Mink". Matte finish, soft textile in 100 % nylon. One size that will fit many people, but probably not if you're very "petite" or the opposite. Rather cheap, lasts quite well.

8 kommentarer:

 1. Strømpene er lekre de, og angående det du sier om hvor langt opp på lårene de når, så er min mening at de bør så langt opp som praktisk mulig:)
  Jeg synes ikke det er pent om strømper/stayups slutter nedenfor midte på låret.
  Fargen på de du har på deg, passer utmerket til en sommerkveld;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, korta strumpor vill jag absolut inte ha! Känns bara konstigt, naket och lite billigt om de slutar för kort ned. Jag vill känna mig välklädd och själv avgöra om och när jag vill flasha strumpkanter. ;D

   Radera
 2. dom fötterna vill jag smeka med nylonstrumpor på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och genom att sitta och flåsa anonymt mitt i natten ökar dina chanser att få göra det?

   Radera
 3. mm sexiga fötter ;) doftar och smakar säkert ;) masserar de.. mmm det vill jag ;) sexiga ;) puss på fossingen ;)

  nylonfeet

  SvaraRadera
 4. Najs lillstrumpa : )

  SvaraRadera