fredag 12 juli 2013

Sommarens första

... testade tunna strumpbyxor är ett par som är lätta att få tag på. Det är de tunnaste strumpbyxorna i H&M:s sortiment, 10 denier stickade Sheer Tights Semi Shiny. Att de skulle vara halvglansiga märker jag faktiskt inte av speciellt mycket, men å andra sidan hade jag köpt ett par som är utlovad glansiga om jag vore ute efter lyster. De här fungerar som en diskret make up för benen och det är gott så. Min testade färg heter Powder och den kan säkert fungera på mer solbrända ben också då strumpan är så pass genomskinlig.


Midjan är bekväm, passformen god, komforten är alltså som det ska vara. Hållbarheten är god på ett sätt. När jag burit strumpbyxan fick jag inga skador trots öppna skor med risk för stenar och dylikt. Mellan gång 2 och 3 tog jag dock och tvättade den i tvättmaskin (i tvättpåse givetvis) istället för hand, vilket den ska klara av eftersom den är märkt med 40 graders tvätt. Strumpbyxan som kom ut efter det var en sladdrig sak. Stretchen var till stora delar förlorad och tyget var "fläckigt", vissa delar var mer genomskinliga och på andra partier var trådarna mer hopdragna.
Jag fick inget hål under dag 3, men kasserade plagget efteråt just pga ytan. Hade jag haft vett att handtvätta så hade den hållit för åtminstone 4 dagar. Och det tycker jag ändå är helt okej när det handlar om 10 denier.
Priset ligger på 40 kr.


In English: Semi Shiny Sheer Tights in 10 denier from H&M. Quality's actually ok, but don't wash them in machine! (even though the packaging says 40 degrees machine wash) After I did that, they came out with an unpleasant finish. Wash for hand and they will last for at least 4 days.

6 kommentarer:

 1. Ved første øyekast ser dine ben ut for å være nakne, men de har en farge som tilsier at de likevel ikke er det;)
  Det blir over tærne det røpes at du har nylonstrømper på deg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det märks ju mest när man spretar med tårna. Tycker att det blir vanligare med "open toe"-strumpbyxor i handeln nu, men för mig känns det som en onödig produkt. Skulle vara kul att prova, men det gäller nog att få rätt nyans. Skulle säkert se mer konstigt ut med en färg på ben + fot som inte harmonierar med tårna. ;)

   Radera
 2. Hehe, ja du sier noe der. Selv har jeg ikke sett damer med slik strømpebukser enda, men at det ser merkelig ut er helt sikkert. Tror faktisk det vill blitt lagt merke til med en gang, av de som måtte kaste et blikk ned på de føttene;)
  Tynn strømpe uten forsterking er pent det også, men med forsterking er mest praktisk da;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det är så många som tittar på fötter faktiskt. Bar ett par rätt extrema skor häromdagen, som borde ha uppmärksammats av en hel del.. En person noterade dem, under min tur runt stan. :)

   Radera
 3. judå vist finns det folk som tittar på fötter också ;) vill gärna se sulan också ;) hihihihi sexiga fötter har du ;)

  nylonfeet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håll dina tankar för dej själv nylonfeet

   Radera