söndag 23 juni 2013

En sorts blommor

Till midsommar ska det förvisso vara 7 sorters blommor, men det kan nog en smula knepigt att hitta strumpor med exakt det antalet på. En sorts rosor duger det med.


Den här strumpbyxan tillhör avdelningen "klipp". Originalpris 100 kr, när jag hittade den på Åhléns kostade den 10 kr. Haha, taget! Det märkliga var att det fanns en full drös av dessa i en låda. Uppenbarligen svårsålda. Jag förstår inte riktigt varför, när det är en somrig och feminin strumpbyxa.


En kanske överraskande sak är att den är stickad i 40 denier. Annars brukar oftast dessa söta saker vara tunna och lite ömtåliga. Här har vi istället ett stabilt tyg som säkerligen skulle stå pall för hoppande över 7 gärdsgårdar eller vad man nu skulle vilja syssla med under midsommarnatten..
Tyvärr(?) är det också stickat en byxdel. Tyvärr eftersom jag inte är förtjust i att ha på mig så utstuderat stickade byxdelar, men å andra sidan så riskerar man inte att ha sönder plagget upptill i alla fall.


In English: Due to tradition, you should have 7 kinds of flowers while celebrating the Swedish midsummer. On my legs, I was comfortable with only one kind, but knitted in 40 denier these tights lasts for the whole summer night and many more after that..

4 kommentarer:

 1. Det var en sommrig strumpbyxa. Den ser tunn ut så 40 den var faktiskt lite förvånande. Men den talet säger egentligen inget om tjockleken utan vikten på garnet.
  Du skrev att det var en feminin strumpbyxa. Finns det mönstrade maskulina strumpbyxor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyget är faktiskt tjockt också.
   Oklart. Men tills den dagen då det är lika troligt att se män som kvinnor i såna här mönster (utan att det handlar om crossdressing) så väljer jag att associera det med femininitet faktiskt.

   Radera
 2. Skulle jeg gjette på denier, ville jeg sagt 20den.
  Den er jo riktig lekker å bruke på sommeren, det være ser midtsommeraften eller ei;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av vad som syns, japp. Men tyget är tjockare än en "vanlig" 20!

   Radera