lördag 28 april 2012

Chartreuse

Nu under våren hittade jag ett par spygröna strumpbyxor på Lindex. Om man vill ha en trevligare benämning på färgen kan man också säga chartreuse. Den kulören fanns inte sedan innan i min strumpbyxgarderob, så den fick ögonaböj följa med hem. Bilderna är från gårdagens havspromenad och fläckarna på bilderna är således friskt skvättande havsvatten.


Det är 60 denier och den är tillräckligt opaque för att behålla sin starka färg på benen såsom när den inte används. Mjuk mot kroppen och hållbarheten tycks okej. Värt att notera är att midjeresåren har blivit lite sladdrig efter två användningstillfällen. Strumpbyxan sitter trots det på plats, men det är möjligt att det kan ställa till problem med någon med mindre höfter än mina. 
Priset ligger på 70 kr.


Om någon är intresserad av knästrumporna så kan jag givetvis presentera dem också. De kommer från ASOS, där de kostade omkring 80 SEK. Mintgrön färg och ugglemotiv framtill, materialet är bomull. De är tänkta att vara över-knä-strumpor, men då sådana aldrig sitter på plats på mig bär jag dem under knäet. 


In English: Chartreuse coloured tights in 60 denier from Lindex. Here combined with knee socks with an owl motif from ASOS.10 kommentarer:

 1. Tjusigt med saltstänkta strumpbyxor. Dom ser sköna ut.... !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är riktigt mjuka faktiskt. Inte dumt!

   Radera
 2. Stilig med de våte flekkene også;-)
  Og den ser ut for å være i fin kvalitet, og god og ha på som du sier. Litt håpløst med strømpebukser som man må dra opp igjen hele tida også:o)Men sitter de godt på bena, så får det bare våge seg om de er litt slappe i rusedelen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det gå när man går lite för nära kanten på bryggan för att fotografera. :)
   De är mjuka och trevliga att ha på sig. Strumpan faller inte ned trots midjan, det är bra. Tror nästan att det mest är strumpor från Falke(!) som jag har det problemet med.

   Radera
 3. Det måste vara fel på mina ögon. Dina ben är ju gula och inte spygröna.
  Snygg färg. Jag har sett dem på Lindex när jag tittat på strumpbyxor. Är det deras 60 den soft & smooth? Om det är det så är dessa strumpor helt supersköna.
  Jag som trodde att en havspromenad innebar att man gick i vattnet och fick mer än bara några ynkliga vattenstänk på sina ben.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så fel är det inte. Färgen balanserar absolut i gränslandet mellan gult och grönt. I skarpt solsken ser de mesta gula ut, som på understa bilden. Men annars tycker jag att de är chartreuse.
   Oh, minns inte om det stod Soft & smooth på förpackningen.. Men det låter inte helt orimligt, för de är väldigt mjuka och trevliga.
   Haha! Vada i vattnet får vi nog vänta någon månad till med.. ;)

   Radera
  2. Cool färg!

   Man vet inte hur den är!

   en klar tummen upp!

   Radera