onsdag 11 april 2012

Tegelstens-påfågel

Dessa spetsstrumpbyxor köpte jag på H&M under den gångna hösten. Mönstret får mig att tänka på plymer av fjädrar, kanske rentav påfåglar. Färgen är rostigt tegelstensröd. En färg som inte förekommer sedan tidigare i min samling, och det var nog själva anledningen till inköpet. I affären tyckte jag att det var en ganska trist nyans, men här i dagsljuset på bilden under ser jag att det faktiskt sprakar till lite.Materialet består av 96 % polyamid och resterande del elastan, men det känns som om det lika gärna hade kunnat vara bomull rakt igenom. Både när jag tänker på strukturen som man känner med handen och hur pass dålig elasticitet plagget har när man har det på. Jag får förvisso inga säckiga knän eller dylikt, men strumpbyxan är förvånande ostretchig. Under användandet har jag inte fått några skador, förutom en hålighet i stickningen nere vid tårna, vilken kom efter några timmar.

Prislappen för strumpan låg på 80 kr, det är möjligt att den fortfarande går att få tag på i någon av butikerna. Jag tycker mycket om mönstret, färgen gillar jag då den känns "ny" för mig - även om den kommer att bäras sporadiskt. Stelheten i plagget drar dock ned helhetsintrycket, mer stretch och mindre bomullskänsla hade jag uppskattat. Om någon skulle vara intresserad av vilken strumpbyxa jag bär undertill, så är det den Oyster-färgade från Vogues klassiska Colore-serie.In English: Brick red lace tights from H&M. I like the pattern, that reminds me of bird feathers like the peacock. These tights aren't very stretchy, and that is a minus for the overall impression.

4 kommentarer:

 1. Jag upplever det som om det är olika färg på strumporna på bilderna. Den första där du står upp är dem fint röda. Och på bilden med bara fötterna tycker jag att dem är lite åt det rosa hållet. Jag tror att den nyansen kallas gammal rosa eller något liknande.
  Jag tyckte dock att den rödare bilden gjorde strumporna bättre.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar dina rubriker på dina inlägg lika mycket som helheten på bloggen. Spirituellt! Och jag håller med LM när det gäller färgen.

  Dålig elasticitet är väl också något som drar ned intrycket på strumpbyxor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När strumpbyxan inte har något namn får man leta rubrik bland det man associerar till. Ibland är det svårt, fast inte denna gången!

   Radera