lördag 21 april 2012

Viviana

Igår blev det äntligen premiär för att använda ett par stay ups som jag har haft i min ägo ett tag. Dessutom har jag packat ned ned dem till var och varannan resa jag har gjort det senaste året, men rätt tillfälle har inte infunnit sig. Nästan skandalöst. :)
Kanske var det resandet och nedknölandet i bagage som har gjort att silikonränderna hade klibbat fast - jag blev orolig igår för att de skulle vara obrukbara. Men skam den som ger sig, efter lite kämpande så gick det att sära på strumpkanterna med silikonet i brukbart skick. Ska vi ta en första titt på Oroblus Viviana?


Som vi kan se så är det alltså snörning som gäller framtill på benen. Det påminner om ett par strumpbyxor från Lindex som jag hade för.. oj.. det är nära 10 år sedan. Denna snörning går dock inte runtom benen, utan det fångas upp i små öglor på bakpanelen av strumporna, som vi kan se på nästa bild.


Här kommer den tealblå färgen, kallad Lake 3, fram tydligare. Värt att nämna är att framstycket på stay upsen är stickade i 20 denier och bakstycket i 80 denier. 
Räcker det med detaljer såhär då? Nej.


Det är söm baktill! Och här blev jag faktiskt överraskad, för det var ingenting som paketet avslöjade. Men det var en trevlig överraskning, ty jag är ju en vän av strumpor med söm.

Eftersom jag bara har använt de här en kväll kan jag inte säga så mycket om hållbarheten. Inga uppkomna skador hittills, men så var gårkvällen tämligen städad också. Jag kan tänka mig att frampartiet bör behandlas varsamt p g a att det är tunnare.
Benen var väldigt långa på dessa, kan vara för att jag valde en storlek större än min egen för att försäkra mig om att strumpkanterna är vida nog för mina lår. Jag tror att en person på 180 cm utan problem kan bära dessa utan att de blir för korta. Vidden kring låren var för övrigt utmärkt.
Strumpkanterna är av enkel och fin design:


Då jag köpte stay upsen för något år tillbaka är de troligen utgångna från handeln. Jag kan inte heller ange något pris. Men skulle ni hitta ett par så köp gärna. Viviana gör benen lite extra eleganta!
Låt oss avsluta med en närbild på sömmen:


In English: Viviana hold ups from Oroblu. Beautiful teal blue coloured, with front lacing that goes into lugs at the back panel. And with seams at the back! Many good details on this elegant hold up!


7 kommentarer:

 1. De var jo riktig så lekre, og freshe i utførelsen;-)
  Og hva størrelsen angår, er det som oftest bedre med en størrelse for stor, enn for liten. For min egen del er det håpløst med de som er litt for små selv med den størrelsen jeg jevnt over bruker;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket detaljer, men ändå enkelt nog för att det inte ska kännas överarbetat.
   Nä, för smått är inte kul, speciellt inte med stay ups. När låren väller över kanten försvinner den eleganta känslan med en gång.

   Radera
 2. No word just excellent..

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Jaopp! En riktigt trevlig design faktiskt!

   Radera
 4. Urläckra. SYnd att det var stay-ups. Jag tycker inte om stay-ups på mina ben.

  SvaraRadera