fredag 3 februari 2012

Strump-fail #4

Oj, vad längesedan jag använde mig av denna kategorin! Men nu är det dags igen.
Omkring år 2003 köpte jag ett par helt vanliga svarta strumpbyxor i 40 denier (eller liknande) från Gudrun Sjödén. Efter en maskintvätt var de helt noppiga. Det är något jag aldrig har upplevt med andra strumpbyxor, varken innan eller efter. Det har faktiskt inte hänt mig med något annat klädesplagg heller, som enligt anvisningarna ska tåla maskintvätt. Uselt!
Sedan dess har jag varit oerhört skeptisk mot kvaliteten gällande strumpor från det märket. Men när jag såg att de till hösten saluförde ett par roliga och söta strumpbyxor med olivgrön basfärg och grön-turkosa blommor på, så tänkte jag att jag skulle göra en omvärdering. Det hade trots allt gått 8 år sedan fadäsen, nog måste de väl ha förbättrat sig sedan sist?Min första reaktion när jag tog på mig strumpbyxan var "oj vad den är stor!". Jag hade valt den minsta modellen. Det skulle möjligen kunna vara storlek S för någon som är höggravid. Magdelen är nämligen helt hysteriskt stor. Så jag skulle kunna rekommendera strumpbyxan för gravida/andra personer med stora magar om det inte vore för att.. den har usel kvalitet.

Ett problem jag genast fick, ungefär lika snabbt som när jag gick utanför ytterdörren, var att den kasade oupphörligt nedåt. Och då inte bara en liten bit, utan riktigt rejält.
Iförd dessa ägnade jag mig åt så vilda aktiviteter som att dricka kaffe på stan med en god vän och sedan gå hem och slå in julklappar i presentpapper. Efter dessa aktiviteter, vilka kan ha tagit kanske 5 h i anspråk, så hade jag fått två hål på strumpbyxan. Helt sanslöst.

Strumpbyxan kostar 140 kr till ordinarie pris och det kan vem som helst förstå att den inte är värd. Vi får se om jag gör ett försök till om en 8 år med att prova någon av Gudruns nylonstrumpor, men tills dess håller jag mig långt borta!


In English: Tights from Gudrun Sjödén. Horrible fitting - too big and they fell down all the time - and horrible quality. I got two holes after 5 h.. and all I had done was drinking coffee and wrapping in Christmas presents. They cost 14 €, and that's is a real disaster.

4 kommentarer:

  1. Jag har aldrig hört talas om detta märke. Trots att kvaliteten tydligen är urdålig tycker jag att det ser ut som en trevlig och söt strumpbyxa till barn. (Jag höllt på att skriva flickor, men det lär vara vanligt även hos killar att ha strumpbyxor så jag skrev barn istället.) Det är mest motivet som ger mig det intrycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett klädesmärke, så strumporna hör till accessoarerna, som är populärt bland "kulturtanter". Barnkläder för vuxna är annars en rätt passande beskrivning för Gudruns stil på kläderna. ;)

      Radera