torsdag 2 februari 2012

EKG

Zick-zack-mönster har jag visat förut, men lila strumpor är alltid trevligt i mitt tycke. Så när H&M saluförde dessa EKG-liknande strumpbyxor i höstas ville jag förståss ha dem. Dock blev verkligheten något annan än vad jag hade föreställt mig. Från vad jag sett på bilder så förväntade jag mig strumpan som mer opaque och därmed också mer lila. Denna bild är tagen med blixt, så det medför att genomskinligheten är än tydligare. Men ni får säkert en uppfattning ändå. Det angavs inget deniertal på förpackningen, men det bör vara omkring 40.En annan sak att anmärka på är att strumpbyxan snabbt blev luggsliten på sina håll. Inga hål och inget som syns på avstånd, men om man drar med handen längs benen så kan man upptäcka lite "ruffiga" ställen.
För 80 kr kan H&M erbjuda bättre kvalitet än såhär, och då hjälper det inte med att jag gillar utseendet. Vill man ha zick-zack-mönster i just lila toner så har jag sett två varianter på Åhléns, en med svart botten och fuchsia-ränder samt en rätt igenom lila. Båda deras strumpor tycks vara tjockare och kräver även en tjockare plånbok. Har dock inte köpt någondera.

Jag planerar att använda detta exemplar tills det ger upp, och det kan bli spännande att se hur lång tid det tar. Ett nött plagg kan ju hålla länge om man vårdar det ömt, sägs det!In English: Zig zag patterned tights from H&M. Not very opaque, which I imagined from pictures. It got a bit shabby rather quick too. The brand can do better nylons for the price, which is about 8 €.

4 kommentarer:

 1. sexy.i love your tights

  SvaraRadera
 2. Så illa var det väl inte. Jag tyckte de såg lagom genomskinliga ut, fast inte opaque förståss. Det är ju klart att förväntar man sig opaque så kanske man blir lite ledsen.
  Det är väl egentligen det som är den "sexiga" grejen med strumpbyxor. Man ser benen igenom strumpan, men ändå inte. Om du förstår vad jag menar? Det bästa är att strumpbyxorna även förfinar benens utseende, eftersom små skavanker, som alla har, inte syns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det var inte jätteilla. Att det var sisådär med tätheten kan jag leva med, men att de blev nötta så snabbt var det stora minuset. Sen har de inte gått sönder, men ändå.
   Jo, jag förstår absolut vad du menar!

   Radera