måndag 6 februari 2012

Belgrado

En fördel med rejält många minusgrader är att det inte är slask utomhus - och då kan man passa på att bära sina ljusa strumpbyxor! Här är ett par som jag köpte under hösten, från märket Sanpellegrino (precis som mineralvattnet!) vilket är en ny bekantskap för mig. Efter lite eftersökningar på nätet så har jag fått fram att märket startades upp 1973 och är att räkna till mellansegmentet gällande pris och kvalitet.Strumpbyxan heter Belgrado, är stickad i 60 denier och färgen heter Sabbia. Jag upplever färgen mer som elfenbensvit på mig än att det skulle vara sandfärgat. Det är jag bara tacksam för, då jag tycker att det här är mycket finare än nyansen jag tyckte mig urskilja i förpackningen.
Men strumpbyxan är inte bara en ljus färg, den har mönster också. Den har längsgående ränder, vilka i sig är genombrutna och har ränder på tvären. Detta mönster är också upphöjt över botten, så det är inte enbart för ögonen utan även för känseln.
Desto mer jag tittar på plagget desto mer förtjust blir jag faktiskt. Det är något med det enkla, vilsamma och rena..Strumpbyxan finns tillgänglig i två storlekar, S/M och L/XL. Den är bekväm på, skön och hyfsat värmande. Den tycks också klara av helt normala påfrestningar som man möter under vardagen. Det enda jag kan vara gnällig över är att jag fick antydningar till knän på den. Men då den är rent syntetisk (nylon/elastan) och har i övrigt bra stretch så är det bara att dra upp det extra tyget när det väl sker. Inga större bekymmer alltså, men ändå väl värt att poängtera då butikspris trots allt ligger på 250 kr.
Men trots det höga priset så är jag nöjd. Jag har hittat ett par i princip vita strumpbyxor som jag är riktigt förtjust i! Det trodde jag inte skulle hända mig..In English: Belgrado tights, knitted in 60 denier, from Sanpellegrino. The colour is called Sabbia. Along the legs there are stripes, which in turn are broken into more stripes. These are comfort to wear, and I do that now when weather is cold and dry, and the tights can stay clean.

8 kommentarer:

 1. Gott vatten! Sedan ser det mysigt ut, vita strumpbyxor är kanske inte helt lätt alltid, men ibland blir det rent bedårande. Och så viktigt det är med den vita tonen, speciellt lyckat med närbilden längst ned, där man ser mönster i närbild på båda plaggen tillsammans. Det riktigt strålar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jo, jag blev riktigt nöjd själv. Det här var en bra ton för mig!

   Radera
 2. Jag har aldrig direkt gillat vite strumpbyxor. Jag tycker att det är lite av sjuksköterske uniform. Men jag tycker att det ser jättefint ut på dina bilder. Det ser lite vintrigt ut med den fina vita nyansen och den ganska tjocka ollen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är svårt med vitt. Kan ha och göra med att jag är så blek i övrigt, vitt till det blir lite.. konstigt. Men här hittade jag allt en nyans som funkar. Tjoho!

   Radera
 3. Det var ei riktig fin strømpebukse, til et fint strikket skjørt;-)
  For å være ærlig så er strikka skjørt knallfint på damene synes jeg, er veldig mange fine varianter av lengde og mønster å bruke, og når det er vinter passer det også fint med litt tykke strømpebukser;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag blev helsåld på ovandelen när jag såg den första gången - den är så härligt vintrig!

   Radera
 4. Snygga vinterstrumpbyxer! Vart köper du alla märkestrumpbyxor? Jag har aldrig köpt några för 250 kronor så jag skulle inte kalla dem för mellansegmentet gällande pris... >.<
  /fattig tjej

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta märkesstrumpor köper jag billigare på nätet, men dessa hittade jag på Sox i Malmö. Så nä, 250 SEK är inte riktigt vad jag själv kan kalla för mellanpris, men de ligger antagligen i mellanklassen i Italien. Jag får göra undersökningar nästa gång jag besöker landet.. ;)

   Radera