onsdag 7 september 2011

Sublimt

Bara för att det har blivit september så behöver man inte dra på sig höststrumporna riktigt än - även om det är mycket fint som lockar ute i butikerna! Men beroende på var i landet man bor så finns det en del fina dagar kvar med lite sol och värme. Eller så kan man kanske åka över till kontinenten för en helg och få uppleva uppåt en 30 grader.. Nog babblat, vad jag menar är att det ännu finns tid för att bära tunna sommarstrumpor.

Den här strumpbyxan är relativt lätt att få tag på, i alla fall så tycks den finnas på varenda Åhléns jag någonsin har besökt. Sublim Voile Brillant från franska DIM är något av en mellanprisstrumpa med sitt pris på omkring 80 kr. Då jag bara har burit den 3 dagar såhär långt så kan jag inte säga något om vad ett PPA (pris per användning) kan bli, men om man ska tro förpackningen som utlovar extra hållbarhet och dessutom hänvisar till ett specificerat test vid ett franskt textilinstitut så bör den väl inte gå sönder av att man tittar på den.Jag har faktiskt inte fått en skråma på strumpbyxan då jag har burit den, vilket annars hör till vanligheterna när det handlar om tunna strumpor. Den här är stickad i 15 denier. Det enda lustiga var att när jag skulle dra på mig strumpbyxan så fastnade mina tånaglar i nylonet, och de naglarna är varken långa eller ojämna. Så ja, det är möjligt att det var något udda med just mitt exemplar, eller så bör man helt enkelt ta på sig denna genom att rulla ihop benet, sätta strumptån på sin plats vid tårna omedelbart och sedan rulla upp strumpbyxan längs med benen.
Det kanske är så man bör göra med alla nylonstrumpor, men jag är faktiskt lite dålig med det. Jag är mer av personen som drar på strumporna och fixar till fotdelen i efterhand, såtillvida det inte handlar om stödstrumpor. Det kanske är vårdslöst, men det går undan åtminstone..

Färgen jag bär heter Capri och känns naturlig på mina hyfsat bleka ben. Finishen är glansig, som säkert synes. Likt många märken så rekommenderar DIM storlek efter en liten karta på längd/vikt, och den här satt bra på mig. Bra längd och en midjeresår som var anpassad.
Strumpbyxan har en liten tåförstärkning, som beroende på hur mycket peeptoe man har i skorna, antingen inte spelar någon roll eller så gör den det. För sandaletter och dylika skor skulle jag bära en annan strumpa. Vidare så har den en s k "panty", det vill säga en trosgördel. Jag är själv inte så förtjust i sådana, främst av estetiska skäl. Å andra sidan så ger det väl lite extra hållbarhet, om man nu som jag föredrar att dra upp strumpbyxan.Såhär ter sig färgen när den är blöt respektive torr. Lustigt, mina ben framstår som brunare än själva nylonet här.. Men jag tycker absolut att den upplevs som transparent, vilket förpackningen också har som lockande ord! Eller varför inte formuleringar som denna: "Shiny tights highlighting beautiful legs"?

För att sammanfatta det hela så gillar jag den, även fastän den inte har blivit mina favorit bland tunna nylonisar. För den som vill lägga några extra tior på ett inköp så är Sublim väl värd att testa.In english: 15 denier Sublim Voile Brillant in the shade Capri from DIM. Mid price tights, that are promised to be extra resistant. I've only worn them for 3 days, but there's no scratch on them. They have a glossy, natural finish.Differences in nuances, from left to right: Pretty Polly Naturals Sandal Toe Tights in Slightly Sunkissed, Gipsy Luxury Gloss Tights in Natural Glow, Sublim Voile Brillant and H&M 20 denier in London.

11 kommentarer:

 1. Snygga!!! Men varför tänker jag på Nitzer ebb när jag ser tatueringarna?

  SvaraRadera
 2. i love all your nylon!!!!

  http://pantymediastyle.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Jocke: Varför? För att du tänker helt rätt! :D

  pantymediastyle: Thanks! I'm very flattered! :)

  SvaraRadera
 4. Jag kan bara hålla med om att Dim's strumpor är sköna & bra. Jag har testad sublim voille brillaint och gilar den. Nackdelen är att oftast finns inte min storlek. De flesta säljställen har bara storlek 2 eller 3. :(

  En stilla fundering över bilden med blöta strumpor. Hur & varför visa upp hur strumpansfärg ändrar sig när den är blöt? De flesta strumpbyxor beter sig likadant när dem är blöta.

  SvaraRadera
 5. Åh, jag hade också på mig ett par DIM idag, fast rosa med svarta prickar. :)
  De du har verkar prisvärda. Jag har sneglat på förpackningen i affären men nu känner jag mig lite mer övertygad om att jag faktiskt borde köpa ett par. En fråga om strumpbyxorna på bilden längst ner, heter de från H&M London?

  SvaraRadera
 6. Lills. Då blir det kolingsborg den 5e då? ;)
  Blir alltid lite förvånad när man stöter på likasinnade i musiken.. Keep up the good work ;)

  SvaraRadera
 7. LM: Men trist att det ska vara så med storlekarna! Nu måste jag av ren nyfikenhet kolla upp det på mitt nästa Åhlénsbesök ifall det förhåller sig likadant där med att de bara har vissa storlekar.
  Hur bilden med blöta strumpor kom till var helt enkelt för att det var en väldigt varm dag och jag och mitt sällskap hittade en svalkande fontän (utan bassäng) som vi vadade genom. Så det är inget mer genomtänkt än att det var en kul bild..

  HP: Man kan ju alltid testa dem, om inte annat. ;)
  Nej, de heter nog ingenting, mer än "tights" och så är de i 20 denier. Det är färgen som heter London.

  Jocke: Menar du 5 som i november och Nachtmahr? Så långt har jag inte kommit i min planering. Nalen 1 oktober är spikat, däremot!

  hakan: ;)

  SvaraRadera
 8. OJ OJ OJ... den hade jag helt missat!!
  Tack så hemskt mycket!!!!!

  SvaraRadera
 9. Jocke: Ja, det kan man ju för tusan inte missa! :)

  SvaraRadera
 10. Moro med våte strømper også da, og litt rart hvordan de endrer helt fargenyansen på huden når de blir våte;-)

  SvaraRadera