tisdag 20 september 2011

Bouclé

I förra inlägget berättade jag att jag nyligen besökte Åhléns för att titta på höstnyheterna. Och det var en strumpbyxa från Philippe Matignon som faktiskt fick följa med hem omedelbart. Jag är dock något konfunderad, för på märkets hemsida finns den inte presenterad i höst/vinter-kollektionen. Ej heller förekommer den bland vår/sommar-strumporna. Men jag har aldrig sett den innan i butik, så den måste vara ny.. fast kanske bara ny för butikskedjan?Strumpbyxan heter Bouclé, vilket jag efter att läst följande citat från svenska Wikipedia fick en aha-upplevelse av:
"Bouclé (franska för hårlock) är ett tyg, vävt eller stickat med bouclégarn (öglegarn), det vill säga ett glansigt mohair-garn som tvinnats så att små slingor eller öglor uppstår."

Mönstret är som synes slingat runtom benen. Färgen heter Lavanda Antico. Jag har ingen aning om hur många denier det är, för det står det inte på förpackningen, men jag gissar på att det är minst 50 denier. Den här ska nog kunna hålla benen varma även framåt i höst. Förutom polyamid och elastan så finns det även med en liten procent bomull i materialblandningen. Min spontana tanke är att jag trodde att det var mer, för det är bomullskänsla över strumpbyxan. Men inte så att naturtextilen tar över, den är Lycra-märkt.Inomhusljus och kamerablixt får färgnyansen att mörkna som ovan, men min egen upplevelse är att kulören är något snäpp mörkare än det som ses på bilderna tagna utomhus. En bleklila, lite romantisk färg.
Storleksmässigt? Ja, där valde jag kanske en för stor storlek, eller kanske inte. Enligt tabellen för vikt och längd så skulle jag nästan ha valt en större storlek, men om jag går efter tabellen som visar vad den italienska storleken motsvarar i europeisk storlek, ja, då skulle jag ha valt en mindre. Något förvirrande.
Men den sitter helt okej. Jag skulle kunna både vara längre och ha några extrakilon om magen, och den skulle ändå passa.Jag tycker det är en fin strumpbyxa som lämpar sig både till vardag och fest, beroende på vad man kombinerar den med. På förpackningen bär modellen den i en beigeaktig färg, jag hade gärna studerat den också. I butik fanns den dock bara i lavender, men det är ju lite roligare än beige förståss.
Priset var 200 kr. Och för att avsluta med lite kuriosa, så är strumpbyxan tillverkad i Serbien.In english: With a french name, from an italian brand and manufactured in Serbia: here's Bouclé from Philippe Matignon. Opaque tights with glossy spiral pattern, and the colour is called Lavanda Antico. A bit of a romantic feeling in autumn.

6 kommentarer:

 1. Dom här såg roligare ut än dom mossgröna om jag får säga..!! Dom verkar passa bättre med ;)

  SvaraRadera
 2. Fint mönster på dom.
  Brukar du använda strumpbyxor som är sul och hälförstärkta?

  SvaraRadera
 3. Snygga, jag gillade färg nyansen på bilden tagen med blixt.

  SvaraRadera
 4. Jocke: Jovisst är de roligare både i färg, detaljer och passform!

  Anonym: Om du kikar i bloggen så kan du se att det förekommer..

  LM: Ja, de gör sig allra bäst så tycker jag. Nu var jag inne i en annan affär och såg att de fanns i svart och samma beiga som på förpackningen också.

  SvaraRadera
 5. Fantastiska! Både strumpbyxorna och skorna!

  SvaraRadera
 6. HelloP: Tack! Skorna hittade jag på Åhléns i våras för kanske 400 kr. Sköna att gå i!

  SvaraRadera