fredag 16 september 2011

Mossgrönt

Dags för lite färg efter en period med nästan bara hudfärgat? Eller nåja, så värst färgglad är kanske inte den här strumpbyxan. Men på sistone har jag fått ett oväntat sug efter olika dova gröna nyanser, såsom oliv- eller khakifärgat. Påpassligt nog upptäckte jag den här när jag var inne på Åhléns för att titta på höstnyheterna. Märkligt nog så reades den ut, trots att den är stickad i 50 denier och därför passar ypperligt för den kommande årstiden. Färgen känns ju inte heller speciellt somrig. Men vem är jag att klaga? Istället för 110 kr gav jag 30 kr.Bilden ovan är tagen i motljus, utan blixt, en halvmulen dag. Färgen kallas enligt förpackningen för Dark Green, och jag upplever den som en grå-grön mix, närmast mossgrön. Men givetvis ger olika ljus olika upplevelser, som ni snart ska få se.

Strumpbyxan är av Åhléns egna märke Wera, består av 82 % polyamid och 18 % elastan samt "extra lycra för en mjukare känsla".
Jovisst är den mjuk. Dock för det med ett problem och det är att strumpan korvar sig en del och kasar ned. Runt baken hade jag inget problem med nedfall, men allt som höll sig nere vid benen fick jag justera ett antal gånger. Lår, knän, vader och anklar - det var ett ganska ihärdigt dragande där. Sen kanske det beror på storleken också, som var en 3-i-1-storlek. Min egna storlek är dock den mittersta, så strumpbyxan borde egentligen inte vara alltför stor för mig..
Bilden nedan är tagen i inomhusljus utan blixt och kanske skvallrar en del om korvandet.Något som inte märks förrän i solljus är att strumpbyxan har en hel del lyster i sig. Den glansiga finishen medförde dock ett ytterliggare problem för mig, som är en dedikerad användare av H&M:s bomullsmix-kjolar. Det blev så bra glid mellan strumpa och kjol att kjolen sökte sig uppåt.. och vips så hade jag kunnat gå med rumpan nästan bar. Haha! Ett tips är alltså att antingen ha koll på kjolen eller att kanske bara använda ett annat material eller modell.Här ovan syns plagget i direkt solljus och då sprakar det till, trots att det är en oerhört diskret kulör.
Trots mina små bekymmer så är jag nöjd med mitt inköp för det priset. Fullpris tycker jag kanske inte att den är värd riktigt. Den finns även som legging, för er som gillar det plagget.

In english: 50 denier tights in a moss green colour from the swedish chain Åhléns.

6 kommentarer:

 1. Och Gud skapade kvinnan...

  SvaraRadera
 2. Ett mycket bra pris, men bilden på de korvande strumporna kanske förklara varför priset var lågt.
  Jag tycker dock att det var mer grå färg än grön, tyvärr eftersom min favorit färg är grön.

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som du har spetsmönstrade steps på dig. Varför om detta var en strumpbyxa?

  SvaraRadera
 4. Läcker färg,och lagom tjocka nu när hösten kommer.
  Läste att du har 300 par,hur många kastar du i månaden som gått sönder?

  SvaraRadera
 5. Varför är man inte gift med dig ?? =)
  En kille som älskar nylon på tjejer.
  andreas_1981@hotmail.se

  SvaraRadera
 6. hakan: If you're religious, he also created man..

  LM: Ja, det gröna i dem kom bara fram i visst ljus tycker jag. De kanske är bättre i leggings-variant, för då slipper man rynkor över fötterna iaf.

  Wolfordman: Tja, med tanke på att det var en tjock strumpbyxa så var det väl lite onödigt.. Men å andra sidan så blir inget onödigt när man testar strumpor. Måste ju veta vilka steps som vinner årets step-titel. ;)

  Anonym: Det varierar beroende på säsong och därmed hur tjocka strumpor jag bär. Tunna går ju snabbare sönder än tjocka. Men utslaget på hela året så är det max 1-2 par som går sönder per månad. Sen slänger jag strumpor av andra anledningar än revor, det kan vara att de satt dåligt, är noppiga, något med mönstret gjorde mig besviken, osv.

  Andreas: Ja du. För det första har vi nog aldrig träffats. För det andra, om nu tycke hade uppstått så är giftermål en juridisk form som mest är praktisk ifråga om arv och liknande. Och jag hade inte planerat att dö än på ett tag. Fast jag förstår att min strumpsamling kanske är ett åtråvärt arv. :P

  SvaraRadera