torsdag 21 juli 2011

H&M 20 denier

Jag har tydligen lyckats ta semester även från bloggen. Strumpbyxor bär jag dock för jämnan, men uppdateringen här har inte hunnit med riktigt.
Idag tar jag och visar upp ett par strumpbyxor som färgmässigt passar en riktig blekfis. Nu har mina ben lyckats bli lite brunare, så de är snäppet för ljusa nu. När dessa bilder togs så harmonierade nylonet min hudfärg dock..Jag bär H&M:s 20 denier tunna strumpbyxor i nyansen London. De kommer i 2-pack och ett sådant paket kostar 50 kr. Finishen är semi shiny, och det kan jag väl hålla med om. Strumpan är inte helt matt, men så värst mycket lyster är det inte heller. Alltså en ganska diskret strumpbyxa som lämpar sig för vardagsbruk.
Vidare så är har den en grenkil och en så kallad osynlig tåförstärkning. Helt som en sandal toe-strumpbyxa är den inte, men det är nära. Materialet består av 85 % polyamid och 15 % elastan.

Eftersom det värsta jag vet med en strumpbyxa - bortsett från en som är i så dålig kvalitet att den går sönder i princip när man tar den på sig - är när midjeresåren skär in, så köpte jag en storlek större än vad jag har. Midjeresåren kändes bra på den och även längden. Om och när jag köper ett paket nästa gång av den här produkten så ska jag nog testa min egen storlek.Jag kan verkligen säga att jag har hårdtestat dessa strumpbyxor. Det ena paret tog jag med ut i terrängen när jag var och campade, och bar dem nog i ett dygn allt som allt. Jag försökte inte vara rädd om dem, utan var fast besluten om att ge dem vad de tålde. Alltså fullt ös i gräs, hoppa över gärdsgårdar, stockar, stenar och buskage. Det blev ganska snart åverkan på strumpbyxorna, som när trådarna drar ihop sig. Vilket kan ses på bilden ovan.
Första riktiga revan kom först dag 2, och då var det när jag fastnade i kardborrbandet i tältduken. Men eftersom jag är så pass blek så spelade det ingen större roll för utseendet. Revan syns lite otydligt på bild nedan..Mitt andra par hade jag vid 3 tillfällen innan jag fick en maska på dem, vad som orsakade den är dock höljt i dunkel. Så på det stora hela tycker jag att det är rätt okej kvalitet för en strumpbyxa som kostar 25 kr styck. Som sagt så håller sig nylonet inte i perfekt skick, men du kan vara rätt så vårdslös utan att få en maska.

Mitt slutgiltiga betyg blir alltså godkänt. Skön passform, hyfsat stretchig, inte så dyr, håller ett par gånger i alla fall och den är lätt att få tag på - finns i närmsta H&M-butik eller på webshopen. Men jag återkommer med fler tester av tunna strumpbyxor!In english: Took out these pair of tights in 20 denier from H&M for a great test: camping in the nature. They held for 24 hours actually, the thing that killed them were the velcro in the tent. The colour is called London. These tights are sold in a double pack and costs around 8 $.

7 kommentarer:

 1. Kardborre är nog bland det värsta som ett par strumpbyxor kan råka ut för. Så fort man råkar vara i närheten av ett kardborre band så går strumpbyxorna sönder. Dessvärre så är ju sandaler, barnskor mm fullt av kardborre grejer så man får ta det försiktigt när man passerar hallen med alla skor ;).
  Kul att du är tillbaka och bloggar. Jag har nu följt dina bloggar i ett år och tycker att dem är super bra.

  SvaraRadera
 2. Nån mer "helhets" bild hade inte skadat =)
  Kanske en "action" bild i trängen!

  Låter som en toppen strumpa..

  SvaraRadera
 3. Billig kan også være bra:o)
  Har ikke prøvd de du beksriver selv, men H%M sine strømpebukser av andre typer er jeg kjent med, men lenge siden jeg har kjøpt noe fra der nå.

  SvaraRadera
 4. Är kille och har ibland strumpbyxor när vår- och höstkylan gör att man vill ha något under byxorna. Har testat dessa och tycker de har bästa passformen av alla sorter jag hittills testat. Dessutom mycket sköna och ger lagom med värme. Mvh Lasse

  SvaraRadera
 5. Hej! följer din blogg då o då och måste säga att du har stil och klass på strumporna.. så sexigt och snyggt!

  SvaraRadera
 6. LM: Jo, kardborrar är verkligen ondskans ting i kombination med nylonstrumpor. Ibland har man tur, ibland mindre tur. :)
  Jag tackar för berömmet! Tycker att det är jättekul att ha en trogen läsare i dig!

  Jocke: Är lite svårt med actionbilder när det är jag själv som tar i princip alla bilder till bloggen. ;) Men jag får väl terrorisera någon kamrat vid tillfälle.
  Det är absolut en helt okej strumpa!

  Strømpebukser: Säger ni också prisvärt på norska? Det är något jag gillar i alla fall. Och de här är ju prisvärda. :)

  Lasse: Kul att passformen tycks sitta fint på både kvinnor och män trots att vi har olika kroppar! Sköna är de absolut.

  Anonym: Tack så mycket för berömmet! :)

  SvaraRadera
 7. Hmmm, det må være det vi kaller "billig", som dere sier "prisvërt".
  Mener at de koster ikke mye;-)

  SvaraRadera