fredag 10 juni 2011

Sicura i hudfärgat

Nu när det är varmt ute så svullnar gärna benen lite extra under en dag på jobbet. Har man inte tänkt på det här med stödstrumpor innan så kan det alltså vara dags för en funderare nu. Jag har snart burit stödstrumpor i 3 års tid nu och att vara utan det på arbetet finns inte på min karta..
Jag har tidigare recenserat ett svarta par av Sicura Support Tights här och tänkte att det för årstiden kunde vara på sin plats att visa hur den hudfärgade varianten av samma strumpbyxa ser ur. Färgen heter Daino, även kallad Sunburned.Som synes en ganska mild solkysst ton, som även kan klä någon som är rätt blek. Trots att strumpbyxan är i 70 denier så går den absolut att bära i varmare väder, eftersom stickningen trots allt är väldigt gles. Jag visade det med den svarta strumpan hur stickningen ser ut i närbild på kroppen, här visar jag hur det ser ut när den är av. Gott om plats för ventilation!Eftersom jag nu har burit den här stödstrumpan ända sedan i höstas så kan jag lägga till några saker som jag inte nämnde i första inlägget.
1) Jag har fortfarande inte fått någon maska i någon av strumpbyxorna. Det får ses som superbt, då jag gissar att jag använder var pjäs 1 dag/vecka.
2) Däremot så har de förlorat något av sin elasticitet runt knäna. Detta kan bero på att jag mestadels sitter i arbetet och därför har dragit ut nylonet just i det området. Jag svullnar inte runt knäna, utan främst runt anklarna, så det gör inte så mycket, utan är främst en estetisk detalj.
3) Jag skrev förra gången att den håller in mage, stuss och bak. Den går dessutom väldigt högt upp i midjan. Man vänjer sig förvisso, men när jag bär andra stödstrumpbyxor så märker jag skillnaden.. Som synes på bilden nedan så är byxdelen stickad som en.. "blöja". Jag vet att det är en fråga om behov och smak. Vissa gillar det, andra inte. Jag tillhör den kategorin som helst hade sluppit ha det sådär.Ett annat tips för benen i sommarhettan: när benen är extra trötta och varma kan det vara oerhört skönt med en svalkande gel. Det hjälper förståss inte dem från svullenhet, den skadan är ju redan skedd, men att ge benen lite komfort i efterhand är ändå inte dumt. Jag har en gel kallad Peppermint Reviving Leg Gel hemma, från The Body Shop. Doftar mint och kyler ned benen lite. Kostar 120 kr om jag inte missminner mig. Det är kanske en lightvariant på linimentet som man kyler hästars ben med? ;)In english: Support tights are extra important in hot days when legs swollen up. Here I'm showing Sicura Support Tights in the colour Daino. For heavy legs a cooling leg gel also can be a great idea.

4 kommentarer:

 1. När jag var i Spanien var tydligen stödstrumpor som stay ups oerhört populära där. De fanns i varje skyltfönster i deras apotek

  SvaraRadera
 2. Strumpbyxorna ser väldigt tunna ut för att vara i 70 den. Det verkar vara av bra kvalitet eftersom du nämnde att det inte gått några maskor på dem trots mycket användning.

  SvaraRadera
 3. Wolfordman: Jag har faktiskt införskaffat mig ett par stöd-stay ups nu. Ska bli kul att testa ifall det känns för "naket" för jobbet eller om det känns svalt i sommarhettan.

  hakan: Nice!

  LM: Jag blev rätt fundersam över att något i 70 denier kan vara så tunt, men tydligen! Det är väl också nackdelen under den kalla årstiden då de inte värmer så mycket.
  Maskor brukar ju gå förr eller senare, men i det här fallet har inte ens senare inträffat än. Mycket udda, men imponerande!

  SvaraRadera