söndag 5 juni 2011

Gula frukter

Solen har skinit hela helgen och jag har velat skina med den. Att klä mig i mumsiga citrustoner har därför varit lockande. Den här klänningen med fruktmotiv ackompanjerade jag med Falke Lopez Fashion Tights i färgen Yellow mix. Faktum är att strumpbyxorna var dyrare (19 £) än klänningen, men det kan jag tänka mig att betala för något unikt och fint.Det som gör dem så unika är att de, förutom att gult i sig är lite udda, är att de har en graderad färgskala. De börjar med mörkast gult nere vid tårna för att bli ljusare ju längre upp längs benen man kommer, för att till sist övergå till vitt. Denna effekt märker man förvisso inte så mycket av när man har strumpbyxorna på, ifall man inte nu skulle välja att nästan gå med rumpan "bar", men det är en kul grej!Strumpbyxan är stickad i 15 denier och trots att den alltså är väldigt tunn så känns den inte så fasligt ömtålig. Den överlevde hela kvällen i alla fall, trots att jag var lite nervös att det kanske skulle bli en maska eller liknande.
Det som däremot är lite tråkigt med den är att jag upplevde samma problem som med de andra Falke-strumpbyxorna, nämligen att den kasar ned lite. Även denna har ett väldigt glansigt material, så jag misstänker att det kan vara boven. Materialmixen är något annorlunda: 89 % polyamid, 10 % elastan och 1 % bomull. Men det är väldigt skönt i sig.
Och vilken otrolig lyster det har! Se bara på bilden nedan hur solstrålarna spelar över nylonet..In english: Falke Lopez Fashion Tights in Yellow mix. My reason for my purchase were the graduated tones. A lovely detail! These tights also have an incredible lustre, just look how the sun brings out the glow!

4 kommentarer:

 1. Snygga strumpor, igen. Vilken fin lyster det var på den sista bilden. Jag gillar när den är lite lyster i strumporna. Ofta så är det lite mer glansiga och jeansen glider lite bättre då mot strumpbyxorna.
  Har du haft de där tatueringarna på fötterna länge? Jag kan inte minnas att dem varit synliga på så många bilder.

  SvaraRadera
 2. hakan: I think so too!

  LM: Tack! Ja, verkligen. Blev lite överraskad själv över att lystern var så pass! Jag föredrar också lyster framför matta strumpor. Sedan behöver det inte alltid vara jättemycket lyster, men det är definitivt skillnad just när det gäller saker som glidande mot andra material. ;)
  Nix, jag har haft den i ganska exakt 2 månader. Så därav att de syns först nu. :)

  SvaraRadera