Som ni kanske minns så hyllade jag en stödstrumpsshop, numera nedlagd, i det här inlägget i höstas. Stödstrumpor reades ut och jag var inte den som bangade på ett sådant erbjudande. Hem fick jag detta bjässepaket, format som en mindre klump-tv.
Nu tycks snön smälta (för denna gången) så snart kanske det kan bli tal om att vistas på jobbet i kjol och synliga ben. Med andra ord är det dags att presentera Sicura Support Tights i 70 denier även för er läsare, och inte bara för mina stackars kollegor och kunder. Hähä.
Numera kan man köpa strumpbyxan på Sahlgrenska Skobutik antingen i webshopen eller på plats i den fysiska shopen på universitetssjukhuset i Göteborg.
Låt mig citera vad som skrivs om strumpan i shopen: "Den är tillverkad i Italien med ett mycket bra stöd för benen. Den har en tunn och fin medicinsk våffelstickning samt cellulitkontroll, så även ben och rumpa blir slät. Avtagande kompression från ankeln och uppåt 15-12 mmHg. Stödstrumpbyxan påskyndar blodflödet och förebygger/lindrar åderbråck eller ytliga blodkärl samt när svullnad uppstår."
Bra stöd för benen? Jojomensan. Det som slår en första gången den ska tas på är att det är lite knivigt. Jämfört med andra stödstrumpor som jag personligen burit så är kräver denna klart mest tid och engagemang att ta på. För den som liksom jag har arbetat inom vården vill jag dock säga att det alls inte är lika svårt som de medicinska strumpor man klär på ben där. Jag vill minnas både en och två vårdtagare som hade stödstrumpor som var så svåra att få på att det krävdes två ur personalens engagemang. Eller om f d kollegor som fått arbetsskador i händerna efter alla svåra stödstrumpor..
Men nog med utsvävningar från ämnet! Stödstrumpbyxan är alltså lite svårare att få på än andra, men tar man en liten bit i sänder (som man ska göra med alla stödstrumpor!) så går det alldeles utmärkt. Den här massiva känslan är som störst vid första användningstillfället, men även efter tvätt så håller strumpan i princip samma fasthet.
Något som även är en nyhet för mig är att strumpan håller in mage och stuss väldigt väl. Jag har själv aldrig använt andra strumpbyxor med håll-in-funktion, så det kändes lite konstigt först. Men man vänjer sig snabbt. Är du en person som gärna ser att din strumpbyxa formar och håller in upptill så bör denna vara ypperlig alltså. Jag reserverar mig för att andra renodlade stay in shape-strumpbyxor kan vara bättre på den området.
Bilden ovan skvallrar om det som jag tycker är strumpbyxans minus. Trots att den är 70 denier så är den ganska glest stickad och värmer därmed inte speciellt mycket. Beroende på hur frusen du är så räcker strumpan rätt länge, men när temperaturen började vandra neråt 0-gradigt så använde jag faktiskt två par strumpbyxor samtidigt. Dessa underst och sedan ett par vanliga svarta ovanpå som isolerade benen mot kylan. Lite meckigt tyvärr.
Strumpbyxan har tå- samt hälförstärkningar. Den på tårna är kraftigare än hälarnas.
Överlag är det här alltså en mycket bra stödstrumpbyxa. Letar du efter ett kraftigare stöd än de tidigare recenserade Vogue-strumpbyxorna så har du det här. Denna strumpbyxa kostar 200 kr och hållbarheten är mycket bra. Jag har inte haft sönder en enda hittills i alla fall. Den finns i storlekarna S - XL, passande för dig mellan 45 - 100 kg.
In english: Support tights from italian Sicura. It supports your legs very well and your bum and waistline might get a little bit of support as well. If the temperature gets closer to 0 degrees Celsius I recommend you to wear two pair of tights though. It's not very warm.
Hej !
SvaraRaderaIntresant. Jag har kollat lite på dessa men aldrig köpt något. Bra bilder.
Lite konstigt att hälförstärkningen var tunnare än tåförstärkningen.
Strumpbyxverkstan: Ja, de olika stärkningarna var lite udda. Men trots det så har jag inte märkt någon skillnad i hållbarhet än. Vi får se vad jag har sönder först.. ;)
SvaraRaderajag älskar nylonstrumpor som har tå å hälförstärkning.
SvaraRaderaAnonym: Ja, det är alltid ett plus när strumporna kan hålla lite längre!
SvaraRadera