tisdag 31 maj 2011

Gipsy Sheer Smooth Knit Stockings

Idag har jag varit ledig och avsatte dagen till hushållsarbete, främst matlagning. Tanken slog mig att sysslorna borde bli bra mycket roligare ifall jag körde på hemmafru-stilen fullt ut, och sagt och gjort! Dessutom fick jag chansen att prova en ny strumpa hela dagen.Den här strumpan heter alltså Sheer Smooth Knit Stocking och är från märket Gipsy, tillverkad i Italien. Den är i 100 % nylon och stickad i 20 denier. En riktigt klassisk strumpa alltså!
Färgen heter humoristiskt nog Beaver(!). Ärligt talat så valde jag färgen enkom för namnet, haha. Trots att denna greige-aktiga nyans inte alls är i samma ton som min bleka lekamen så tycker jag själv att det ser trevligt ut. Ganska naturligt trots allt.

Nu har jag bara burit strumporna idag, så jag kan inte uttala mig om den långsiktiga kvaliteten. Men de har hållit fint under dagen, det syns ingen åverkan på dem. Har både haft skor på mig samt knallat runt i strumplästen. Men om de inte håller i en evighet så gör det inte så mycket, eftersom det här verkligen är en budgetstrumpa. 19 kr, det är ju nästan gratis!Strumpan är väldigt len mot benen. Det är knappt så att man känner den faktiskt. Jag vet ju att jag har strumporna på, men annars stjäl de inte så mycket av mitt medvetande. Förutom att var gång jag passerar hallspegeln får beundra mina ben lite extra. Jag tycker att det är förfärligt tjusigt med höfthållare och strumpor!

Höfthållare ja.. Om den jag bär på bilderna är av intresse så kan jag avslöja att den heter Vargas Roll On Girdle och är från Kiss me Deadly. En gördel som man helt enkelt drar på och saknar knäppning runt midjan. Riktigt skön faktiskt, jag känner inte av den speciellt mycket. Den finns i flera färger, jag har den bara i rött hittills. Skulle vara kul att ha den i fler..In english: Today I had my day off work, but that meant time for housework! Well, why not cheer myself up and go all in for the classic housewife style? Here I'm wearing Sheer Smooth Knit Stockings from Gipsy, in the shade Beaver(!). They're definitely smooth, I almost didn't feel that I was wearing them. They're cheap too, costs around £2. The girdle is from Kiss me Deadly and is called Vargas Roll on Girdle.

4 kommentarer:

 1. Måste man ha höfthållare till dem strumporna eller sitter de uppe typ vanliga stay ups? Jag är inte förtjust i stay ups och jag kan inte tro att det är bekvämt med höfthållare. Men visst är det snyggt.
  Jag vet inte vad du har för bild av hemmafruar med tanke på kläd valet. Jag har inte den bilden av hemmafruar som du visar upp. Visserligen har jag de senaste dagarna använt kjol och pumps hemma. Det börjar kännas trevligt med kjol, men att visa mina fula ben ute på det viset är jag inte redo för än.

  SvaraRadera
 2. Again OMG :) look so nice

  SvaraRadera
 3. Hej igen!
  Allt handlar om kombinationer. Hade du haft ett par byxor till dessa skor och strumpor där man sett lite av strumpan så hade jag tyckt att detta var snyggt annar är det nog en kjol som gäller. På denna bild gillade jag skarpt dina skor. Tyvärr delar min fru inte min passion :-(

  SvaraRadera
 4. LM: Nä, det är just strumpor som kräver höfthållare. Just denna höfthållaren är helt okej faktiskt, troligen tack vare avsaknaden av spännen. Den satt mer som.. vad ska jag säga..? Den klämde inte åt i alla fall. Sen valde jag visserligen en storlek större än min egen, men det blev perfekt.

  När jag menade hemmafruar här så syftade jag på den lite romantiserade 50-talsstilen i pinup-anda som bland annat Gil Elvgren gav uttryck för. Precis som att andra klichéer, typ sekreteraren eller skolflickan, inte precis måste spegla vardagen.

  Och jag har skrivit det innan i bloggen, men kanske inte varit tillräckligt tydlig. När jag visar kanterna på stay ups eller stockings såhär, så är det bara för bloggen, för att ni läsare ska få ett hum om hur hela strumpan ser ut på. Detta eftersom jag själv är intresserad av hur strumpkanten ter sig på när jag ska köpa den här sortens strumpor.
  Jag går alltså aldrig ut såhär offentligt. :D
  Den mer vulgära stilen ligger inte riktigt för mig, och tja, jag har svårt för den på andra också. Till de här strumporna hade jag en knälång kjol, det är den som är upphasad ovanpå.

  hakan: Thanks!

  Wolfordman: Precis som jag svarade LM ovan så har jag kjol till det här. När jag tar foton på stay ups eller höfthållarstrumpor till bloggen så försöker jag att visa kanterna för att kunna ge en bättre helhetsbild.
  Så nej, jag knallar inte runt halvnäck. ;)
  Trist! Men jag vill minnas att du har skrivit om att hon gillar strumpbyxor i alla fall?

  SvaraRadera