måndag 30 maj 2011

Vinrött, blommigt och i 30 denier

Här är något så ovanligt som en strumpbyxa i 30 denier. Innan jag fann denna hängande på reagaljen i affären så hade jag faktiskt aldrig stött på nylonstrumpor i just den tjockleken. Har under mina år sett och känt 8, 10, 15, 20, 40 och så vidare i mina händer och på mina ben. Varför talet 30 är så ovanligt har jag tyvärr ingen aning om. Men någon gång ska vara den första. Och det är trevligt att inleda en bekantskap med 30 denier i form av den här strumpbyxan!Denna godbit är av märket Falke och färgen kallas för Amethyst. Googlar man på amethyster så är de lila snarare än vinröda, men jag gillar som ni säkert vet vinrött på strumpor. Blommorna som går i vitt och rosa är broderade på nylonet och de känns härligt mjuka när man stryker handen över dem.
Jag har inget att klaga på gällande passformen, det satt på plats under användningstillfället.
Strumpbyxan kombinerades som synes med stövlar och jag fann det lite intressant huruvida det skulle bli något slitage på tyget. Men det gick utmärkt, det blev inga skador alls faktiskt. Så kvaliteten verkar vara god, av det jag har hunnit testa hittills.Nere vid tårna finns en liten förstärkning, som jag har försökt illustrera med fotografiet ovan. Jag blir allt som oftast glad när jag hittar förstärkningar, även om det gör att strumporna kanske inte blir så snygga i peeptoe-skor. Men hälar och tår är ju extra utsatta. Nu är det här dessutom en dyr strumpbyxa, noterade precis en liten prislapp på förpackningen. 300 kr som fullpris, jisses! Det finns en anledning till att jag oftast köper märkesstrumpor på rea..

Nåja, jag har haft denna ett tag så jag kan tyvärr inte ange vilken kollektion eller år den är ifrån. Men om ni skulle hitta den i gömmorna hos en välsorterad strumpbutik så är den väl värd att tittas på. Det är ett plagg att känna sig kvinnlig i!In english: Before I found this pantyhose, I've never seen a pair in 30 denier. A very unusual thickness. This pair is from Falke, the shade is called Amethyst, unless it's wine red and not purple. Embroidered, soft flowers and with reinforced toes. I like it!

6 kommentarer:

 1. we need to talk more if you want but not here

  SvaraRadera
 2. Jag säger bara yahooooooooooo. Så sexigt. gillar denna kombination av stövlar strumpor och kjol

  SvaraRadera
 3. hakan: Glad you like!

  Wolfordman: Hihi, vad kul att ett par stövlar kunde göra dig så glad! :)

  SvaraRadera
 4. Mycket snygga strumpbyxor! Vill ha, fast vilket pris det var på dem. Det är kanske de snyggaste strumpbyxorna du har visat på bloggen.
  Visst är det sexigt med snygga stövlar till snygga strumpbyxor & kjol som Wolfordman skrev. Jag tror att det faktiskt slår pumps, fast pumps är oxå snyggt till. Tyvärr verkar den yngre generationen inte se vad som är snyggt/sexigt. Denna våren har jag sett alltför många unga tjejer med kjol, strumpbyxor & gympaskor!!! Hemskt ful kombination.

  SvaraRadera
 5. LM: Men vad kul att du gillade dem så mycket! Jo, priset var ju det klart tristaste med dessa. Tror att jag köpte mina på 50 % rea eller så dock..
  Håller med om det med stövlar. Tyvärr är det otroligt svårt att hitta ett par stilrena stövlar med lagom (promenadvänlig) klack, som är utan en massa pynt och tjafs, som dessutom passar mig. Får vårda dessa ömt. :)

  Hehe. Där håller jag inte alls med, vilket kan bero på att jag själv älskar sneakers. Men jag tycker att det handlar om kombinationer. Hur ser själva gympaskon ut och hur ser resten av kläderna ut? När jag har sneakers och kjol så är det en mer sportig look och då väljer jag strumpor som jag tycker passar för det ändamålet. Strumpbyxorna som jag har i det här inlägget skulle jag t ex aldrig kombinera med gympaskor, det går ju bara inte! :)
  Nä, enfärgat är snyggt till sneakers. Eller motiv som inte är lika kvinnliga/sensuella som detta..

  SvaraRadera