onsdag 18 september 2013

Sangallo

Man blir allmänbildad av att ha blogg! När jag börjar knåpa på dagens inlägg så börjar jag med att översätta vad namnet på stay upsen från Calzedonia betyder. "Rete Sangallo Biscotti". Biscotti är såklart färgen, men vad tusan Sangallo betyder kunde inte Google Translate hjälpa mig med. Lite googlande till och jag får hittar Sangallo lace, även känt som Broderie Anglaise eller som White eyelet lace i Amerika. Och efter lite bildgooglande så är det ju solklart, visst är det ett sånt mönster jag bär här!


Som sagt så är stay upsen från Calzedonia, köpta i Napoli förra våren. När jag varit inne i Calzedonia-butiker denna vår så har jag sett liknande, så jag tror nog att mönstret återanvänds med lite ny design bara. De kostade 8 €, vilket är en överkomlig summa. Jag valde den mindre storleken 1/2 där vikt/längd 55 kg/170 cm och 65 kg/155 cm är satta som en övre gräns. Jag är ju närmare det övre för både vikt och längd, så egentligen borde jag välja storlek 3/4 enligt tabellen, men de här sitter minsann bra på mig ändå. Lårvidden är tillräcklig och det är det viktigaste för mig när det handlar om stay ups.


Tyget är mjukt och behagligt, den biscotti-greiga färgen gör sig väldigt bra mot lite lätt solbruna ben då mönstret lättare "poppar" mot huden. Och ja, framför allt så är det kul med ett mönster som har mer detaljer än en vanlig nätstrumpa. Jag har haft dessa några gånger och tycker varje gång att det är kul att de passar i så många olika sammanhang, alltifrån rockigt till mer elegant. Ett bra köp alltså.


In English: Biscotti coloured hold ups with Sangallo lace/Broderie Anglaise/White eyelet lace pattern. Bought at Calzedonia in Napoli last spring. I like them because they fit for many occasions; from rock'n'roll to more elegant outfits. And with a slight colour on the legs, the pattern "pop" out a bit.

7 kommentarer:

 1. Jag trodde att biscotti var någon italiensk kaka eller skorpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är det ju. Men "vanliga" biscottis brukar ha den färgen, om de inte är smaksatta med något som saffran eller choklad.

   Radera
 2. Åter igen så visar du trevliga bilder på snygga strumpor och skor. Vad jag saknar är en bild på hur du kombinerar detta med dina kläder

  Wolfordman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle jag göra det så skulle det bli mer modeblogg än strumpblogg, och det är jag inte riktigt intresserad av. Sen tror jag att folk skulle bli uttråkade av att se mig i mina bomullsmix-kjolar från H&M och mina band-t-shirts stup i ett. Fast oftast går det ju att gissa sig till helheten, antar jag, iom att man kan se nederkanten på kjolarna/klänningarna. :)

   Radera
  2. Håller med forsätt med bloggandet om strumporna älskar att läsa din bloggar ; )

   Radera
 3. Snygga strumpor snygga ben.....

  SvaraRadera
 4. Dom där såg riktigt snygga ut :)

  SvaraRadera