tisdag 21 maj 2013

Python

De här strumpbyxorna är alldeles för varma för att ha på sig såhär års, men om jag visar upp dem nu så har kanske ni också chans att få tag i dem om tycke uppstår. De verkar nämligen vara oerhört svårsålda!
Det är ett par 100 denier comfort waist tights från Gina Tricot, färgen heter Python Green. Svårsålda? Ja, originalpris låg på 80 kr. Sedan har realapp på realapp klistrats på. Först har priset sänkts till halva priset, sedan till 30 kr, sedan till 20 kr och när jag tittade in i butiken så blev de mina för en 10-krona! Tackar!


Bilderna är tagna för lite mer än en månad sedan, och trots avsaknad av vårgrönt i skogen så var de nästan för varma redan då. Men jag tänkte att 100 denier tjockt tyg är slitstarkt och passar extra bra för äventyr i naturen. Ett extra plus var att de var väldigt mjuka och sköna, lite bomullskänsla trots att det är en vanlig polyamid- och elastanmix.


Storleken var bra, trots att jag tog S - Gina Tricots storlekar brukar vara lite knepiga för min del och jag brukar behöva en större storlek för nederdelar. Komfortmidja? Ja, det är lite annorlunda stickad upptill och jag misstänker att det ska kunnas kännas bekvämt även med en "trivselmage". Det är definitivt ingen strumpbyxa som skär in i midjan i alla fall.
Färgmässigt så påminner den väldigt mycket om de chartreusefärgade strumpbyxorna från Lindex som jag visade upp förra våren. Med skillnaden att dessa är betydligt ljusare och de ser nästan neonigt limegröna ut i jämförelse:


Gillar ni färger som sticker ut så tycker jag absolut att ni ska hålla ögonen öppna efter dessa. Även om de hade kostat med än 10 kr så hade de varit ett kap med tanke på den härliga kvaliteten! När det blir kallare tider igen så får jag se till att spana in fler comfort waist tights i andra färger, helt enkelt.


In English: 100 denier Comfort Waist Tights from Gina Tricot, in the colour "Python Green". They only cost med 10 SEK, which is about 1,2 € or 1,5 $ - a real treasure! And also, they're really smooth to wear - yay!

5 kommentarer:

 1. Hej !
  Intressant strumpbyxa. Trevligt med starka färger, borde användas mer. Hur var grenkilssömmarna, är det dubbelt bak?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Starka färger är humörhöjande! Nej, det är likadan söm oavsett om du har fram eller bak. Tack och lov tycker jag, jag avskyr dubbelt bak..

   Radera
 2. Efter att ha läst det här inlägget så blev jag sugen på dessa strumpbyxor. Jag har dock inte sett dem i butik - i vintras, med gravidmage, var det inte lockande att leta strumpbyxor, och nu kanske de har sålt slut/blivit bortplockade. Tänkte ändå kolla om du vet om de fortfarande finns att köpa någonstans (förstår om du inte kan/vill svara om det förstör din anonymitet).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var på Gina Tricot i Kalmar, i köpcentret som jag hittade dem. Tror dessvärre att det var i mars eller april som jag kan ha köpt dem så det kanske blir svårt att hitta just dessa nu. Fast å andra sidan var jag inne i en annan Gina Tricot-butik nu i sommar, och där krängde de tjocka 100 (eller 200?) denier-strumpbyxor trots värmen.
   Men om du är ute efter liknande färg så verkar tex Oroblu har något liknande här:
   http://www.uktights.com/product/1329/oroblu-all-colours-50-slide-touch-opaque-tights

   Radera
  2. Eller kanske "lime flash" från Falke? http://www.pantyhose-stockings-hosiery.com/falke-pure-matt-50-tights.html

   Radera