tisdag 7 maj 2013

Diamanter är en flickas bästa vän

Det här inlägget hade jag egentligen tänkt posta den 1 maj, då jag tänkte att datumet och röda strumpbyxor passade bra tillsammans. Men som ni säkert märkt så har en veckas vackert väder förflutit och det har medfört att jag inte alls varit sugen på att tillbringa tid i onödan med min dator.
Nåja, om det ska bli dags för sommarens tunna strumpor gör jag bäst i att beta av några tjockare till från vintersäsongen!
Här kommer Diamants från Philippe Matignon, som jag har sett i senapsgult, svart samt vinrött (Rosso Cupo) i butik. En härlig nyans (jag kan då inte få nog av vinrött när det är kallt ute) men förvånande nog så är strumpbyxan i en matt finish. Det gör ändå inte så mycket, då det rutiga mönstret ändå stjäl showen.


När jag såg mönstret i förpackningen så trodde jag att rutorna skulle ligga "ovanpå" det vanliga tyget. Så är inte fallet, utan det ligger som håll i stickningen eller vad jag ska säga. Trots detta så upplever jag strumpan som stabil, de gånger jag har burit den har i alla fall ingenting hänt med det yttre.
Tyget är riktigt mjukt, det är rena rama "mys-strumpbyxan". Antal denier framgår inte av förpackningen, men det är en halvtjock strumpbyxa som passar bäst när det är plusgrader ute.


Priset låg på 200 kr, nu utgår jag från att de borde finnas på rea här och var. Jag har åtminstone sett några exemplar hänga kvar på Åhléns (till fullpris?)
I det stora hela så är det en trevlig strumpbyxa! Gillar du vinrött och mjukt tyg så hör den hemma i din strumpsamling!


In English: Diamants tights from Philippe Matignon. Soft textiles and that wine red colour that I love wearing during the cold months!

3 kommentarer:

 1. Rött är inte fel alls. Har själv två par röda tights.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer på mig själv med att nynna på Imperiet-dängan "Alltid rött alltid rätt". ;)

   Radera
  2. Där ser man. Kolla in ens egna blogg om du vill http://monster211.blogspot.se/

   ha en bra dag!

   Radera