fredag 24 maj 2013

Sheer Stripes

Ett par randiga strumpbyxor med den fantastiska idéen att låta ränderna ingå i själva strukturen i tyget, det är vad dessa Sheer Stripes tights från Bonnie Doon gör. En del ränder går utanpå och en del är inuti - jag älskar verkligen mixen!


Tyvärr finns det två saker med strumpbyxan som stör mig. Den ena syns på mina foton och det är att tyget formligen suger åt sig dammpartiklar, pälsdjurshår, ludd och annat. Kanske hade det kunnat avhjälpas om finishen var mer glansig istället för matt?
Den andra saken är att benen är jättelånga! Jag valde medium som storlek efter deras tabell, och om man är över 170 cm lång så rekommenderas large eller mer oavsett vikt. Jag är knappt 170 men det känns som att benlängden är anpassad för någon på 180 (eller mer?). Det korvar sig inte så synligt, men visst är det överflödigt tyg.


Hållbarheten är dock helt okej, jag har haft den en 3 gånger och det 40 denier-stickade tyget är det samma. En viss skillnad från min första bekantskap med Bonnie Doons strumpbyxor, då de gick sönder när jag tog på mig dem.
Dessa randiga kostar ca 110 kr och ska jag betygsätta dem så blir det ett medelbetyg. Bra idé men som hade kunnat göras bättre. Jag avslutar med att visa upp märkets egna bild av plagget, som ser betydligt finare (ludd-friare) ut än mina..


In English: 40 denier Sheer Stripes tights from Bonnie Doon. I really love the idea with the different texture of the stripes, but I have two problems. First of all, the matte finish of these tights makes them like glue for dust and cat hair (as you can see on my own photos), and the legs are really really long! The last photo is from Bonnie Doon.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att dem ser ut att vara slitna på den sista bilden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den sista bilden som är min egen? Tror det var vid tillfälle 1 som jag fotade, så såhär är "looken".

      Radera