tisdag 28 maj 2013

Anytime

Varmare grader innebär tunnare strumpbyxor och här är de som höll längst från förra årets test - de höll ända in till nu i dagarna faktiskt. Låt mig presentera Anytime från Twilfit, stickad i 20 denier garn. Här i färgen Softbeige.


Den finns tillgänglig från storlek 36/38 upp till 50/52 och har en halvblank yta. Det blanka märks dock bara i solsken tycker jag, i mulet väder och inomhus har upplevt den som matt och ganska tråkig. Förpackningen utlovar en mjuk midjeresår för "extra komfort", jag tycker att det är som vilken resår som helst. Vanlig, behaglig och lagom bred.

Jag kasserade den efter 9 tillfällen, och då hade det fortfarande inte gått hål i tyget. Om jag minns rätt så började ytan se lite dassig ut och få noppor vid användning 5-6 ungefär, efter 8:e gången var ytan trist men jag beslöt för att köra ett varv till. Sista gången hade elasticiteten i tyget försvunnit vid ena knäet och det kändes bara otrevligt. Men skulle man bortse från sånt här hade det säker gått lite till. En förklaring till att den hållit så väl är att strumpbyxan, ovanligt nog, är förstärkt under hela foten.


Som synes är slitage på fötterna inga bekymmer här inte! Hur det sedan förklarar att tyget på benen tycks så pass starkt att det noppar utan att gå hål, under flera användningar, det kan jag inte förklara. Men det är en bra produkt för de 70 kr som jag betalat, det kan jag helt klart konstatera!
Att den sedan trots det inte blivit en favorit beror helt på mina egna premisser. Jag gillar ju som bekant glansiga strumpor och förstärkning ser jag väl helst på jobbstrumpor - eftersom jag annars gillar att gå i peeptoe-skor, sandaletter och dylikt om sommaren.  Men jag kommer säkert att köpa denna igen i framtiden.


In English: Last year's winner in the summer competition of tights with fewer denier! 20 denier Anytime from Twilfit held for 9 days and even more - but after my 9th day the surface looked bad and some elasticity was lost. But good quality, anyway, anytime!

10 kommentarer:

 1. Hej !
  Ser ut att vara en mycket mjuk och fin strumpbyxa. Välsydd förstärkning som har bra höjd upp mot hälen. Kul att du visar det.
  Den där strumpbyxan håller för långa dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den höll överraskande länge!

   Radera
 2. Jag tycker om när det är fotförstärkning, men det är svårt att hitta sådana strumpbyxor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet du - ta sikte mot närmaste Twilfit-butik. :)

   Radera
  2. Eftersom jag just nu är nere och jobbar i Afrika är det lite svårt med twilfit butiker

   Radera
  3. Ja, nä, strumpshopping på den afrikanska kontinenten är dessvärre inte mitt huvudämne.

   Radera
 3. Bra val...Mitt absolut val är,,,Tunna strumpbyxor med fotförstärkning.....
  Keep up the godd work.......Fotförstärkt är SEXIGT...=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sexigt vet jag väl inte.. men hållbart!

   Radera
 4. jag tycker det är snyggt å sexigt när nylonstrumporna har fotförstärkning.jag tycker om när man kan se dinna tatto igenom nylonstrumporna.

  SvaraRadera