söndag 17 februari 2013

Trompe l'œil

Strumpor som ger intrycket av snörda ben och/eller strumpor med trompe l'œil-tryck har förekommit tidigare i bloggen - här kommer en ny variant på det hela.
Från Emilio Cavallini kommer "Trompe l'œil fishnet on sheer tights" (puah, vilket långt namn!) som bjuder på två olika "snörningar", en fram och en baktill. Den finns i två färgvarianter, antingen grå botten eller sandfärgad som min. I förpackningen ser färgen väldigt mörk ut, men väl på benen så fungerar den förvånansvärt naturligt.


Den är stickad i 40 denier-garn, vilket känns starkt och smidigt tunt på samma gång. Jag har bara använt den en gång, men om strumpbyxan överlevde (utan skråmor) en konsert med vild publikdans som gav mina ben blåmärken överallt dagen efter - ja, då är det nog tal om god kvalitet!


Det finns två storlekar, S/M och M/L. Den första rekommenderas för de mellan 160 - 170 cm och 45 - 65 kg, den större för 165 - 180 cm och 55 - 80 kg. Jag tycker att den mindre satt bra på mig.
Värt att notera är att det här är en märkesstrumpa som - ovanligt nog - är märkt med 40 graders tvätt! Annars brukar det alltid var märkt handtvätt.. vilket jag kanske inte alltid håller. Men trevligt, det bekräftar ju i så fall min upplevelse av att tyget är slitstarkt!


Jag köpte mitt exemplar på NK:s strumpavdelning nu under hösten för 110 kr. Det var för övrigt en av de billigaste strumpbyxorna som fanns där, så det säger kanske en del om prisläget om man tänker "shoppa loss". Flertalet av de välkända och dyrare märkena fanns i butiken, men jag blev ändå överraskad av att avdelningen var så pass liten. Jag skulle vilja påstå att det finns fler strumpor att välja på i en Åhléns City-butik, till exempel. Men det här var ett trevligt köp, så det var värt ett besök!


In English: Trompe l'œil fishnet on sheer tights (puh!) from Emilio Cavallini. 40 denier - but very strong textile! Nice fitting too. From the A/W collection 2012/2013.

6 kommentarer:

 1. WOW!! Kjempfin er den;)
  Lurte litt på om den svarte var noe du hadde tatt på deg utenpå en hudfarget strømpebukse, men på nærbilde ser jeg det IKKE er det:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det är nog tur att det INTE är en svart nätstrumpa - den hade nog varit känslig. :)

   Radera
 2. Oh, lala! Tuffa och lite vågade, vill genast ha!! :D

  SvaraRadera