tisdag 19 februari 2013

Glam

De tjusigaste strumpbyxorna från Wolfords förra vintersäsong (alltså 2011/2012) tyckte jag var "Glam". På förpackningen syntes skinande ben i den ultimata höstfärgen lila. Dessutom är de täckta av ett så kallat diamantmönster med i sin tur mönstrade prickar där linjerna korsar varandra.


Mitt par är i färgen "night/black" och jag tror att det är den som visas på förpackningen. Är osäker på om jag sett någon annan färgvariant faktiskt, men det borde väl finnas..
En tråkig sak med Glam är att jag inte upplever den som lika opaque i verkliga livet som på Wolfords fotografi. Tydligen så är den bara stickad i 40 denier garn och den tenderar att bli lite halvblaskig i grått vinterljus, som nedan:


Å andra sidan så lyser den desto mer fantastiskt när man utsätts för direkt solljus på en båt ute på böljan blå:


Men då vinterhalvåret ofta tenderar att vara grått och tråkigt så hade jag hade jag föredragit ett högre deniertal och kraftigare tyg - både för värmens skull och för en intensivare färg.

Jag har burit den vid ett fåtal tillfällen och mitt omdöme om hållbarheten är därefter, men den har klarat sig väl hittills. Storleken är bra på mig, den sitter på plats, allt sådant fungerar som det ska.
Wolford rekommenderar strumpbyxan till "any look from morning to evening", själv tycker jag att den gör sig allra bäst i antingen solljus eller till fest i kamerablixtars sken - det är då glansen kommer fram som allra finast.


Butikspris låg på hela 335 kr. Jag kan med en gång säga att jag inte har betalat den summan, utan några rabattcheckar sänkte priset. Hade jag fått betala fullpris hade jag nog inte köpt den varken då eller nu (när jag vet hur den är), det är för högt helt enkelt. Men om ni skulle hitta den i en realåda någonstans så absolut. För ett lägre pris så är det ett trevligt inköp.


In English: Wolford Glam tights from last winter. They're only knitted in 40 denier - I would have prefered more for both warmth and more "oompf!" in the colour. But the shimmer is nice and works best in sun light or camera flashes at night.

6 kommentarer:

 1. Jeg skal kjøpe noen strømpebukser fra Wolford om ikke lenge, kanskje en slik skulle bli med på disken når jeg skal betale;) :)
  Den ser i allefall veldig fin ut:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har du tur kanske det finns några exemplar kvar!

   Radera
 2. Snygg. Jag skulle gärna köpa wolford strumpor, men de är för dyra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, de håller ju bra men prisläget är ändå rätt absurt..
   Jag såg en helt fantastisk strumpbyxa i skyltfönstret nu under hösten, och undrade "vad kan den kosta?". Priset låg på sisådär 1200 kr(!). Bara glöm det..
   Sen hittade jag den i en webshop på rea för halva priset, vilket fortfarande är tokdyrt, men de skickade inte Wolford till Sverige. Då slapp jag åtminstone fundera över om jag verkligen skulle lägga ned den summan.. men lite ledsen är jag ju. ;)
   Sök på "Wolford Brilliant tights" om du är nyfiken på vilken strumpbyxa jag dreglat över.

   Radera
 3. Hvilken strømpebukse kostet 1200 kr? :) Ble nysgjerrig her!

  mvh,
  Stor fan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa: http://www.mytights.com/eu/catalog/product/view/id/10200/s/wolford-brilliant-tights/
   Sen har jag sett andra med saftiga prislappar också.

   Radera