söndag 25 mars 2012

Oi!

Jag har en gång tidigare visat upp strumpbyxor med batikmönster, vilka inte var några favoriter bland er läsare. Det här paret tycker jag är snyggare än det äldre paret, och genom färgvalet så bör det vara lättare att förstå att det inte handlar om smutsränder, utan att det faktiskt ska se ut såhär. ;)Det här får mig att tänka på klorinblekta jeans och punkkultur i synnerhet. Att bära dessa strumpbyxor blir för mig ett sätt att inspireras av den estetiken. Alldeles ypperligt då jag helst inte bär jeans p g a problematiken att snygga jeans (i mitt tycke) sitter åt, vilket också innebär att de är obekväma samt att de hindrar min rörelsefrihet.
Strumpbyxorna fyndade jag på Lindex för 1 år sedan. De ingick i So U-sortimentet, alltså det lite ungdomligare. Originalpriset var 60 kr, men jag betalade halva reapriset, vilket blev ynka 15 kr!Ingen denier är angiven, men de känns precis som Lindex 40 denier oftast gör. Med det inkluderar jag även passform och känslan gentemot kroppen. Alltså; mjuk, sitter på plats, rätt längd och rätt midja. Den fanns i dubbelstorlekar, från 36/38 till 44/46.
Jag har bara burit dessa någon enstaka gång, och under användningen har jag inte sysslat med några extrema aktiviteter, men ytan är opåverkad. Hade de gått sönder hade jag kanske inte kunnat gnälla med tanke på att de bara kostade 15 kr, men det hade å andra sidan varit tråkigt. För jag tycker om utseendet på dem. En strumpbyxa att ha de dagar då det är helt okej att få lite extra uppmärksamhet till benen!In English: Batik colored tights from Lindex, that reminds me of chlorine bleached denim and punk culture. A good way to go for me, when I want to be inspired of the esthetic, without wearing jeans.

14 kommentarer:

 1. Såg väl coolt ut dom där eller???

  SvaraRadera
 2. Med et kort skjørt til, som du har på bildet, kommer denne strøpebuksa til sin fulle rett. Ser jo egentlig ut for at bena er blitt tilsmusset av en bil som har kjørt forbi gjennom en vanndam;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett rejält vattenplask i så fall! :)

   Radera
 3. Jag föredrar själv geometriska mönster, på era ben, läs kvinnors ben. Men enfärgat och/eller omönstrat tycker jag är lika fint. Skiftningarna i garnet på vackra kvinnoben är svårt att inte uppskatta, det är svårslaget.
  Men det du skriver om jeans är intressant, många kvinnor avskyr strumpbyxor men går sedan i jeans som sitter "tight" som strumpbyxor, jag förstår inte logiken alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har väl läst/hört det klagas på att strumpbyxor skulle vara obekväma. Men de måste ha råkat ut för dålig passform i så fall, för annars förstår jag inte. Strumpbyxor är mjuka, jeans är hårda. Det säger ju sig själv vad som är skönast..

   Radera
  2. Jag misstänker att det kan ligga andra saker bakom detta, politik t.ex. Och vad som är korrekt eller inte, av dunkla anledningar ibland. Visst är det inne med hård attityd också? Jag ser det i alla fall i Stockholm...

   Då är ju jeans perfekt!

   Radera
  3. Hård attityd? Jag känner mig i så fall som hårdast i mina höga kängor och gärna nätstrumpor till det. I jeans känner jag mig som en "mjukis" även om plagget i sig är hårt. :)

   Radera
 4. Intressanta strumpbyxor.
  Jag förstår liknelsen som Strömpebukser skrev. Jag tänkte nästan lika dant själv först. Men som sagt var det var ett par intressanta strumpbyxor och till vilket pris, helt otroligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir jag någon gång nedstänkt så hoppas jag att det kan se lika bra ut som här. ;)
   Halva reapriset-reor är fina grejer!

   Radera
 5. Hej! Wow, batikmösnter är ju så snyggt enligt mig. Har själv 2 eller 3 batikfärgade linnen. 15:-, vilket fynd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Batik är ofta ett spännande mönster. :)

   Radera