måndag 12 mars 2012

Chantal

Härligt varma strumpbyxor är benens bästa vänner under en lång vinter. Här har jag provat Oroblus 120 denier tjocka Chantal. Enligt förpackningen ska de vara gjorda enligt någon slags 3D technology, vad det nu innebär i klartext. Jag nöjer mig med att konstatera att de är varma och behagliga att bära, samt att de är tillfredsställande tätt stickade, vilket bör synas på bilden nedan. Materialet består av 96 % polyamid och 4 % elastan, inga konstigheter.Färgen heter Mokka, och är alltså en brun nyans. Dock så kan den tas för mörkt vinröd beroende på ljussättning, och det kan ju vara lugnande för alla oss som inte känner oss helt bekväma med att matcha brunt med svart.. ;)
Bra hållbarhet på strumpbyxan är det - fattas annat - och det enda problemet jag har stött på var vid första användningstillfället, då jag fick antydan till knän på den. Men det har inte hänt gångerna efteråt, så det var nog helt enkelt så att mina fodrade stövlar drog ned strumpan lite.

Något som jag faktiskt upptäckte först när det var dags för fotografering av strumpbyxan var att den är försedd med en "anatomical top", en flexibel midja. Se nedan så förstår ni. Ena sidan är något högre än det andra, och beroende på magput så följer tyget med. Även om min egen mage är hyfsat platt så uppskattar jag verkligen den här detaljen på plagget, att få styr på midjan är en viktig del av komforten!Tråkigt nog har jag inte sett Chantal i någon svensk butik, utan jag får hänvisa er till Internets jaktmarker. För det är en prisvärd strumpbyxa. Jag köpte min på rea för 10 €, ursprungspriset var 15 € och det är i sig ett bra pris för den här kvaliteten. Den finns i svart på UKTights för 13 £ också.In English: Mocha coloured 120 denier tights "Chantal" from Oroblu. Thick knitting, warm and with average good quality. I especially like the details with the waistline.

9 kommentarer:

 1. Ja, de har försvunnit även från Hosieria, de fanns där tidigare. Oroblu Satin 60 är en av mina favoriter, utomordentligt tåliga och sköna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var just på Hoseria som jag norpade åt mig dem. ;)

   Radera
  2. Är det du som länsar Hosierias Oroblusortiment? Jag tycker att det börjar se skralt ut...

   Radera
 2. Jag lade upp en länk till din fina blogg, är det okay? Du kan radera detta om du vill, och svara, så tar jag bort länken. Jag syftar på min blogg, som ännu bara är ett embryo, jag måste agera värdigt mot mina medmänniskor. Annars smutsar jag ned din blogg med mina kommentarer, men jag slutar naturligtvis inte besöka den, och jag kommer säkerligen att kommentera även fortsatt, men balanserat. Vi är knappast konkurrenter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givetvis är det okej! Dock så kan jag inte klicka in på din profil och se embryot, men du kanske medvetet har dolt den?
   Konkurrens - basch! Den här nischen är ju så liten så man blir bara glad när man hittar en blogg som handlar om strumpor utan att sex måste vara inblandat.

   Radera
  2. Tack för det svaret Lillstrumpa!
   Jag tycker verkligen om den ton du anger när man ser ärligheten och helheten i det du presenterar.
   Och mitt embryo börjar synas lite där ute, sök på benkomfort bara så hittar du.

   Radera
  3. "Benkläder med högsta komfort för män och kvinnor" är bloggens namn. Ett förtydligande bara. Ifall du inte hittar bloggen trots allt.
   Andres

   Radera
  4. Haha, nejdå! Jag har inte handlat på Hosieria sedan jag beställde dessa, och det var i månadsskiftet januari/februari. Allt som försvunnit sedan dess är jag oskyldig till. :)

   Radera
  5. Okay, jag får tro dig.

   Radera