onsdag 21 mars 2012

200 denier

Nu är det väl förvisso närapå slut på säsongen för såhär tjocka strumpbyxor (visserligen beroende på var man bor i vår vida värld) men till mitt försvar så har jag inte haft dem särskilt länge. Jag hittade dem på H&M för lite mer än en månad tillbaka sedan. 200 denier alltså och till en kostnad av 80 kr. Billigt, billigt!
Kvaliteten är god. Bra passform, fin stretch, ingen yttre påverkan bortsett från någon liten noppa nere på fotdelen och sen så är materialet så skönt också! Man skulle kunna tro att det är en gnutta bomull med i blandningen, men strumpbyxan är enbart gjord av polyamid och elastan, 90 respektive 10 %.Trots att det är en ordentlig strumpa, som verkligen kan kallas för opaque, så har användningsområdena varit mångfacetterade. Fast främst har jag haft nytta av den vid utomhusmotionering, som bilden ovan skvallrar om. Det är ju trots allt en ur- och skur-strumpbyxa.

Förra vinterna provade jag två stycken extra värmande strumpbyxor, Cotton Velvet från Wolford och Micro Cotton 3D från Vogue. Hur står sig H&M:s 200 denier i jämförelse med dem? Jag tycker faktiskt att H&M-strumpan är mer värmande än Wolfords, vilket till stor del kan bero på att den har en mer kompakt stickning än bomullsstrumpbyxan. Gällande Vogues 3D-strumpa så är det mer oklart, jag skulle kunna påstå att de är rätt likvärdiga, om än att Vogues är något mer värmande.

Det är bara att titta närmare på bilden nedan, som visar 200 denier-strumpbyxan runt mitt lår, så förstår ni att det här är något som håller dig behagligt varm.
Jag kan rekommendera ett inköp av denna, även om plusgraderna börjar bli många. Då står du väl rustad inför nästa vinter istället!In English: 200 denier tights from H&M. Fine knitting, warming and good fitting - for only 8 €. A winner this winter!

6 kommentarer:

 1. Til å være i 200den virker den likevel å være glatt, og det er jo bra. Men kommer ikke til å se etter så tykke heretter;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker den är fin! Inte otymplig heller, trots det höga denierantalet.

   Radera
 2. Ohhh, använder du strumpbyxor när du tränar? Classy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njä, bara när jag "power walke:ar". Alla mina träningsbyxor är så tunna att de skulle vara för kalla för flera timmars utomhusbruk i svalt väder. :)

   Radera