torsdag 11 augusti 2011

Colette

Från nästan-gratis-strumpbyxor till ett par strumpbyxor från ett crème de la crème-märke, nämligen Wolford. Dessa köpte jag på rea i en av märkets egna butiker för ca en månad sedan, så om någon är intresserad så finns det säkert möjlighet att få tag i ett eget exemplar.

Det är ett par nätstrumpor som det rör sig om, med skillnaden att det är extra stora och runda hål i dessa. Jag har inga liknande nätstrumpor i samlingen sedan tidigare, så det + den annorlunda färgen motiverade mitt inköp. Wolford kallar nyansen för Opal konstigt nog. Själv skulle jag snarare kalla den för Seafoam green. Själva strumpbyxan heter Colette.Materialet består av 80 % polyamid och 20 % elastan och givetvis känns det mjukt och fint. Snarare bomullskänsla än att det är syntetiska fibrer.
En lite rolig grej med strumpbyxan är att istället för att ha tåförstärkning, så övergår stickningen till ett litet nätmönster. Förmodligen är det inte bara en detalj för ögats skull, utan det förhindrar även små tår från att titta ut genom större hål.Upptill så övergår strumpan till en vanlig byxdel utan nätstickning. En grenkil, dock ganska tunn, finns samt en bred midjeresår som på mig sitter som en smäck. Det tackar vi för, efter missödet med förra bloggpostens midjeresår.Överlag så tycker jag att det här är en trevlig strumpbyxa. Den kommer inte bli en av mina favoriter, men den sitter bra och har ett lite annorlunda utseende. Således är jag nöjd med mitt inköp.In english: Fishnet tights called Colette from Wolford. Big holes and in a seafoam green colour. Quite a bit different from my other pairs of net tights.

5 kommentarer:

 1. du ser väldigt trevlig utmärkt...

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig förstått mig på det där med nätstrumpor. Jag tycker att det är hemskt otrevligt när det är hål i strumpbyxorna och i nätstrumpbyxor vimlare det av hål.
  Det kan vara snyggt om man har ett par vanliga strumpbyxor under i matchande färg. I detta fallet tror jag att det hade varit snyggt med ett par svarta strumpbyxor under.

  SvaraRadera
 3. Håller nog med föregående talare om att det kunde vara snyggt med ett par andra under...
  Gillar dock att du visar lite fötter =)

  SvaraRadera
 4. Din man måste vara världens lyckligaste! Tänk att få vara tillsammans med dig!Det är bra att du visar både ben och fötter!

  SvaraRadera
 5. hakan: Tack!

  LM: Hihi, nä, hål i vanliga strumpbyxor gillar jag inte. Då är de ju trasiga. Jag upplever inte nätstrumpor som någon slags trasig variant på vanliga. Dels gillar jag utseendet och dels är jag väldigt förtjust i strukturkänslan med nätstrumpor. Lite svårt att förklara kanske. Men antingen så gillar man väl det eller inte. Jag har aldrig känt mig som en kassler i nätstrumpor iaf, vilket väl är en hyfsat vanlig känsla, av vad jag har förstått. ;)

  Anonym: Jo, jag tror att den här strumpan kommer till sig bästa över en annan i någon rolig färg!

  Anonym: Haha, om jag hade en man hade jag varit lycklig, för då hade jag sluppit ta alla bilder till bloggen själv. :D

  SvaraRadera