tisdag 8 januari 2013

Escoda

Vinterrealisationerna är i full gång och här är en strumpbyxa som jag beställde från förra vinterns rea på Hoseria. Randigt finns i många utföranden och här är det Spirello-randigt (som i glassen alltså) där ränderna slingrar runt benen. Escoda, som är namnet på produkten, är stickad i 60 denier och kommer från Cecilia de Rafael.


Den lila färgen heter "77 Malva" och den kanske överensstämmer med vissa malvablommor, av vad jag har googlat. Uppenbarligen en rätt så alldaglig lila färg, åtminstone när den jämförs med nyansen på skorna på bilden.
Tittar man närmare på mönstret så kommer ränderna sig av en täckande stickad del och en hålstickad del. Det gör också att det blir lite struktur på ytan, vilket är lite extra kul.. för en nörd som jag.


Min storlek är alldeles lagom, strumpbyxan sitter bekvämt på och tyget är tjockt nog för att kunna värma under milda vinterdagar. Av kvaliteten så förväntar jag mig att jag kommer att ha kul i dem betydligt fler gånger än den enda dag som jag hittills har burit dem.


In English: Escoda tights from Cecilia de Rafael. Light lilac coloured and spiral striped in a 60 denier fabric. Works good for a mild winter day for me!

5 kommentarer:

 1. Wonderful candy-cane tights!

  Jessica
  www.fantasystockings.com

  SvaraRadera
 2. Jag bara måste instämma med Jessica från Canada. Om ni inte har kollat in hennes bloggar så gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå! Fick ju tipset av dig, t o m!

   Radera
 3. Jo, Jag vill minnas att jag tipsat om hennes bloggar. Det är kul att se att även hon hittat till din blog.

  SvaraRadera