torsdag 31 januari 2013

Caspian Sea

En månad har gått av det nya året, och jag har fortfarande inte visat vad jag bar på själva nyårsafton. Detaljen att jag arbetade och således fick skåla i äppelmust istället för champagne på tolvslaget gjorde inte att jag drog ned på festlig klädsel mer än nödvändigt. Glitterskor på och likaså glansiga strumpbyxor!


Strumpbyxan köptes på Twilfit för ungefär 1 år sedan, är i en dubbelstorlek och den mörkblå färgen heter Caspian Sea. Den är stickad i hela 100 denier vilket gör även denna till en superb feststrumpa för säsongen. Värt att notera är dock att den inte känns lika tjock som många andra strumpbyxor i 100 denier. Ska jag bara gå efter tygets tjocklek hade jag chansat på att den saluförts som "70 denier" ungefär.
Men den var värmande nog i alla fall! En del kollegor undrade lite skeptiskt om jag inte skulle frysa i ballerinaskor under nattens lopp, men jag kunde bara le ett "nejdå" tillbaka. Hade det varit snö ute hade det dock inte blivit glitterskor, kan jag ju tillägga..


Mönstret syns tydligt då det är i en ljusare blå färgen än bakgrunden, och det är också i mönstret som glansigheten sprakar. Trots det så är det hyfsat diskret, blomsterslingorna är lite anonyma. Man ser utan att tänka på vad det faktiskt föreställer.
Storlek och passform är bra och kvaliteten är också till belåtenhet. Strumpbyxan kostade 140 kr när jag köpte den.
Avslutar med ett foto taget med blixt; här blir mörkblått till nästan svart.


In English: One month later - this is what I wore for New Year's Eve. Flowery 100 denier tights from Twilfit in the colour "Caspian Blue" together with glitter ballerinas. Shiny and warm!

3 kommentarer:

 1. Strømpebuksa er knallfin;) Og den ser ut for å være behagelig å ha på.
  Men skoene dine da, jojo, de duger jo så lenge det ikke er snø:) Haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar speciellt att man om kvällen kan tro att den är svart, men att det blå mönstret liksom blinkar till.
   Jag hade skorna en nyårsafton i Prag. Det var visserligen ingen snö, men vad jag har förstått så kan Prag vara ett riktigt köldhål och det var precis så det kändes den gången..

   Radera
 2. Praha er en fin by, og jeg tror min santen det passa fint å bruke nettopp denne der;) Men det er min mening:) Hehe

  SvaraRadera