måndag 14 januari 2013

Botemedel mot grå tristess

En dag när det är så grått ute att man undrar om man har glömt glasögonen eller linserna, när vädret har varit likadant så länge att det är flera dygn sedan man senast såg solen - vad tar man på sig då?
Ett svenskt märke, Happy Socks, visade sig ha en strumpbyxa som passade perfekt för mitt ändamål. En batikfärgad blandning av rött och nästintill självlysande persika. Perfekt!


Den är stickad i ett härligt 120 denier garn bestående av 90 % polyamid och resten elastan. Och tyget gör mig alldeles salig! Visst gör tjockleken sitt till för bekvämligheten, men de är fantastiskt behagliga att bära. Mjuka, varma och bekväma. (de finns i två storlekar, en ska passa storlek 34 - 38 och den andra 40 - 44). När det var dags att lägga sig på kvällen var jag nästan ledsen över att behöva ta av mig strumpbyxan.
Om jag skulle hitta ett par helsvarta strumpbyxor från märket, i samma kvalitet, så kommer de nog att bli vinterns ohotade vinnare som passar för alla tillfällen.


Bra passform trots att det är en trippelstorlek. Med tanke på att det är 120 denier så förväntar jag mig att de kommer att hålla i en evighet, och det lär nog bli så också, då detta mönster kanske inte är vad jag bär var och varannan dag.
Prislappen är inte farlig med tanke på vad man får för pengarna, en 100-lapp är vad denna värmande glädje för benen kostar.


På baksidan att förpackningen finns det för övrigt lite strumpkuriosa, som jag tänkte att jag kan delge er.
"So it goes, the world's first industrial knitting machine was invented in 1589 by an English churchman who died in Paris without fortune or fame, meanwhile the principle of his masterly device remains uncontested and blessed from east to west. With the new technology came the ultimate transition from wool to cotton and silk, writing a new chapter in the history of women hosiery. But the grandest day of all was yet to come with a revolution of sheerness and stretch.

What would the world ever have become without the glory of nylon?"


In English: Happy legs for a grey day from Happy Socks! Warm and cosy in 120 denier, and a mix of red and almost self glowing peachy colours. I just love this!

9 kommentarer:

 1. Interesting to see you enjoy that pattern. I never tried it.

  I remember seeing this kind of stuff on other blogs, but never on the street.

  Jessica
  http://www.fantasystockings.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. I have never ordered from over the Atlantic sea (due to toll costs) but We Love Colours seems to have a lot of these type of tights. So I guess someone, somewhere, must wear them around. ;)

   Radera
 2. Kanskje litt spesiell i farge, men frisker opp gjør den så absolutt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog det enda som inte var grått ute den dagen!

   Radera
 3. Det var en ordentlig färg klick för gråa dagar.
  Man måste inte ta av sig strumpbyxorna bara för att man går och lägger sig, fast 120 den strumpor kanske blir lite varmt under täcket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände att jag var tvungen att ta till med något drastisk innan dimman skulle äta upp mig. :D

   Radera
 4. Hahaha, jag också köpt mitt första par Happy Socks efter att ha suktat efter dem länge och varit nyfiken på att testa dem. Men de jag köpte kostade 250 kronor, var dina på rea? Om det finns ett ställe som säljer dem billigt så får du gärna tipsa. Storleksmässigt funkade de även för mig, men däremot tyckte jag att linningen var för låg. De skulle suttit bättre på mig om de hade en högre midja och när strumporna kostar 250 kronor så vill man helst att de ska passa perfekt. De har fler fina mönster som känns intressanta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 250 spänn?! :-O Nä, mina var inte på rea, jag hittade dem på Åhléns. Däremot så har jag sett dem på rea nu senare (på Åhléns) och tror att priset var sänkt till 50 kr eller liknande.
   Ah, ser att de tar 250 kr på hemsidan för produkterna. Surt, för där var ett par stycken som jag gärna skulle vilja ha..

   Radera
 5. Vad dumt att de har höjt priset jämfört med tidigare kollectioner. :( Mina var från Åhléns City i Stockholm.

  SvaraRadera