fredag 21 december 2012

Mera Lurex!

För er som hastar i butikerna för att hitta strumpbyxor till jul- och nyårshelgen så kanske en liten recension om en av Åhléns glittriga 20 denier kan passa bra?
För ganska exakt 2 år sedan visade jag upp en bärnstenssprakande strumpbyxa från H&M som såg helt fantastisk ut, men vars hållbarhet var förfärlig. Dagens strumpa har samma färger i sig, om än nedtonat. Åhléns kallar dock färgen för "Red" på förpackningen, vilket jag inte alls förstår - det är ju kopparfärgade Lurextrådar på svart botten i mina ögon!


Förutom Lurex så består tyget av polyamid och elastan. Plagget finns i två storlekar, 36 - 40 samt 42 - 46. Min storlek sitter helt okej på mig, men jag störs lite av att byxdelen verkligen är en byxdel (oestetiskt!) som dessutom känns som en platta-in-mage-gördel. För de som gillar att platta in magen är det säkert tilltalande, för mig är det bara irriterande.

Hållbarheten då? Jodå, strumpbyxan överlevde första användningen. Men när jag planerar att bära den nästa gång så noterar jag att färgen liksom har försvunnit på stora partier, främst på knän och knäveck. Se exempel nedan:


Inte okej! Och inte snyggt heller, för den delen. Det ser faktiskt värre ut på knäet som döljs på bilden, kan jag konstatera i efterhand. Så efter den här upptäckten blev jag så gnällig att jag kasserade strumpbyxan. Tyget hade säkert hållit för ett antal användningar till, men att springa runt med färglösa partier på en strumpa som ska medföra glamour? Där gick min gräns.
Men jag tackar för den afton som glittret förgyllt mig åtminstone..


Originalpris ligger på 90 kr, men jag köpte mitt exemplar för 30 kr i våras. Har dock sett exakt samma strumpbyxa ute i affären nu, då den ligger rätt i "säsong".
Vill ni ha glitter till nyårsfesten så kan ni få en härlig kväll i denne, men som sagt, den kanske inte ser lika fulländad ut efter första tvätten.


In English: 20 denier tights from Åhléns with Lurex glitter! Yay! After the first wash I discovered big parts without colour, mostly around my knees. So - good for one night - maybe not the same glamour for another night.

3 kommentarer:

 1. Den har nok tapt sin glans når fargen blir borte etter kort tids bruk;)
  Men fin er den der glansen er inntakt;)

  SvaraRadera
 2. Ønsker deg en riktig God Jul og et Godt Nyttår!

  Håper du kommer med hvilke strømpebukser du brukte/testet på julaften;) Og gleder meg til å lese flere innlegg på nyåret:)

  SvaraRadera
 3. .. och där kom julstrumporna. :D

  SvaraRadera