onsdag 12 december 2012

Satin Opaque 50

Nu kommer en värdig utmanare till mina tidigare favoriter från Wolford, Opaque 70. Färre denier och mer genomskinligt, men med ett slätt tyg som "glider" mot huden och en lyster som tyvärr inte syns på mina gråa foton. Men strumpbyxan har glans, inget extremt men i rätt ljus så kommer det fram. Märket beskriver plagget som att det är den perfekta strumpbyxan att bära under kalla dagar. Det beror helt på vad de menar med kalla dagar, är det snöväder och/eller minusgrader skulle jag föredra tjockare plagg. För en normal höstdag på 7 - 10 grader och däromkring - ja, då passar den utmärkt!


Tyget är som sagt otroligt behagligt och består av nylon, elastan och en smula bomull. Det känns slitstarkt och Opaque 50 passar alldeles utmärkt som vardagsstrumpbyxa. 10-talet olika färgvarianter erbjuds för den som känner för något annat än svart.
Ett plus är att det här är en av Wolfords "billigare" strumpbyxor. När jag köpte den låg priset på 225 kr, nu verkar det ha höjts till 260 enligt deras hemsida. Men med tanke på att de kränger strumpbyxor för en tusenlapp där så får nog en fjärdedel av det priset räknas som "budget". Om inte annat så har man mer användning för ett basplagg än en tokdyr feststrumpa.


In English: New favourites from Wolford - Satin Opaque 50. Very silky against the skin and with a little shimmer, sadly not seen on my photos. Good tights for everyday use!


5 kommentarer:

 1. Det er ikke noe lurt å kjøpe svindyre strømper, for i værste fall å kunne bruke de bare eb gang. Min erfaring er at 40denier er noe sterkere, men ikke alltid.
  Wolford er i en klasse for seg. Selv har jeg brukt noen som er mer for festbruk ganske lenge, og vaska de mange ganger. Men det er gjort kun for hånd;) Kjøpte to par til for ikke lenge siden også. De koster 100,-NOK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om man själv aktar sig så kan det ju dyka upp något fyllo på festen som råkar ha sönder plagget åt en istället..
   Nej, för de priserna borde det vara supernylon med garanti. :)
   100 NOK låter billigt för ett par Wolford!

   Radera
  2. Oiiisann! å har jeg skrevet feil!
   Prisen var faktisk det dobbelte, 200,- for paret:D Men uansett så er de verdt prisen.
   Vet at for mange år siden, kom det en superstrømpe som skulle tåle alt! Og etter tester gjorde den og det, men den var ikke behagelig å ha på husker jeg konklusjonen var:-/

   Radera
 2. I love Wolford and I love cats too!

  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah yes! Two of the wonderful parts in life! :)

   Radera