onsdag 2 februari 2011

Rött anno 2000

Hur gör jag för att få strumporna att hålla så länge? var en fråga jag fick här. Ärligt talat undrar jag lite själv. När jag fiskade upp dagens strumpbyxa ur lådan så slog det mig att den inköptes år 2000. Jag minns det väl, eftersom min strumpsamling vid den tidpunkten knappast var ur led och därmed bar jag de strumpbyxor jag ägde ofta och mycket.
Den här köptes på H&M och är en glansig strumpbyxa i 50 denier. Glansen syns inte på fotografiet eftersom färgen blev nästan rosa med blixt och utan blixt blir ju resultatet sådär en enkel januarieftermiddag. Strumpbyxan noppar här och var - annat vore underligt efter 11 år - och har fått lite färgförändringar på fötterna. Men elasticiteten och passformen är det absolut inget fel på. Denna strumpbyxa får stanna hos mig ett tag till!



In english: I bought today's tights in 2000. They're a bit shaggy, but the fitting and elasticity is as good as back in the days!

4 kommentarer:

  1. Ser riktigt fint ut, visst är det kul när man får en relation till en skön strumpbyxa.
    Problemet med gamla strumpbyxor är resåren ofta ger upp tycker jag. Annars skall det inte hända så mycket. Om jag har ett par gamla trotjänare en dag så tänker jag nästan hela tiden på att undvika skador och hård belastning etc. Man vill ju ha dom kvar...
    I min samling har jag strumpbyxor från tidigt 80-tal. Men de är inte med på tjänstgöringslistan längre... :-)

    SvaraRadera
  2. Resåren såg faktiskt lite dassig ut noterade jag när jag väl tog av strumpbyxan. Men trots det så satt uppe!
    Ojdå, 80-tal. Nä, fullt så gamla strumpbyxor har jag nog inte i samlingen. :) Sen ser jag ju att man kan köpa vintage stockings här och var, men det är ännu inte något som jag har provat.

    SvaraRadera
  3. Wow vilken fin nyans av rött, gillar och passar själv i rött. Har det på tex. kjol, tröjor, strumpor mm. Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, efter svart är rött min absoluta favoritfärg! :D

      Radera