onsdag 31 juli 2013

Smooth Knit ännu en gång

.. fast i form av en strumpbyxa! 2 år har gått sedan jag visade upp höfthållarstrumporna med samma namn och kvalitet; 20 denier och gjorda av 100 % nylon. Färgen på min strumpbyxa heter dock Melon, vad nu meloner har och göra med hudfärgade nyanser. Den finns tillgänglig i två storlekar, "Average" och "Tall" och i desto fler färger.
Priset är riktigt lågt, det ligger under 2,5 €. Vilket till viss del avspeglar sig i strumpan..


Jag vill inte säga att den är dålig, men givetvis finns det en klar skillnad mellan den och mer påkostade strumpbyxor. Den sitter på plats men passformen är ändå lite halvdan. Tygets stretch skulle kunna vara bättre - å andra sidan var det överraskade starkt då jag första dagen fastnade i min regnkappas kardborrband ett antal gånger utan att det gick hål. Rejäla noppor fick jag däremot, men hålen kom först när jag skulle använda den efter tvätt - och då i anslutning till nopporna. Det fina i kråksången var att min hud då hade exakt samma nyans som strumpbyxan, så det var ingen panik.


En liten nätt tåförstärkning finnes. Grenkil finns inte alls och det drar ned passformen lite. Tror överlag att det är byxdelen som är problemet, eftersom jag inte hade något att klaga på när det gällde de tidigare visade strumporna. Men antagligen behöver tyget var lite mer flexibelt om baken.
Finishen är väldigt matt, vilket jag vet att många uppskattar, men själv är jag ju en sucker för glans. Gipsy har några av mina absoluta favoriter för sommarbruk som är härligt skinande, och jag personligen betalar hellre en liten extra slant för den känslan. Men Sheer Smooth Knit Tights är ett betydligt bättre val än några andra i samma prisklass, såsom de tidigare recenserade 5-packsstrumpbyxorna från Lindex eller bensinmacksstrumpbyxan från La Mote. Burr!


In English: Gipsy's Sheer Smooth Knit Tights. I actually prefer these as stockings, the fitting have some problems around the bottom. Ok quality for the money, but that's it.


4 kommentarer:

 1. ;-) kämpa på i värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, absolut! Idag missbedömde jag iofs vädret. Såg mulet ut och jag tog på mig strumpor.. sen blev det tokvarmt ändå. Men det är bara att njuta!

   Radera
 2. Maskebildet på den er ikke som de "andre" strømpene, men er den fin å bruke så spiller ikke det noen rolle.
  Den fin å se på i allefall;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det både känns och syns att det inte är samma kvalitet. Men så är den ju nästan gratis också..

   Radera