tisdag 4 december 2012

Brenda

Första gången jag såg bilden på förpackningen till strumpbyxan Brenda från Sarah Borghi så blev jag intresserad. Dels är själva bilden ovanligt inspirerande, med både bakgrund och en underskön modell, och sen ser man hur delikat själva plagget verkar vara med mjuka slingrande blommor och fjärilar. Tyvärr så fanns den bara tillgänglig i svart när jag beställde, jag hade föredragit den grårosa varianten med färgat motiv på. Nu blev det istället en ljus svart botten (pga 20 denier) och gråvitt mönster.


Om jag får lov att vara lite mer besviken så kan jag upplysa om att strumpbyxan har en matt finish, jag hade hoppats på åtminstone en halvglansig, och motivet är tryckt på tyget, inte broderat. Det gör att det lätt ser lite trist ut när man detaljstuderar mönstret på nära håll.


Men bortsett från detta får jag glädjas åt att det ser rätt okej ut på avstånd. Det är kul med alla detaljer och dessutom så har jag inga fjärilar på några andra strumpor i samlingen.
Min valda storlek efter vikt/längd-tabellen sitter bra på och trots att det rör sig om en tunn feststrumpbyxa så tror jag nog att den ska kunna hålla för ett antal kvällar till. Jag fann inga skador efter min första användning i alla fall. Materialet består av 84 % nylon och 16 % elastan.
Beroende på webshop så finns den tillgänglig för 13 - 20 €.


In English: 20 denier Brenda tights from Sarah Borghi. The finish is matte and the colour rosé fume is not available anymore - but I still like it. It's a very feminine and delicate pattern with flowers and butterflies.


4 kommentarer:

 1. Når man ser den på avstand synes det ikke at mønster er trykt på. For de er litt friske også med mønsteret;)
  Om man ikke har noe "skade" etter første gangs bruk, er det etter min erfaring at strømpebuksa kan holde lenge:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det oftast bara är en själv, i sin nördiga petighet, som märker av liknande detaljer!

   Radera
 2. I love that design with butterflies, reminds me of summer! Thank you for your blog, I come to check it from time to time.

  I am also still blogging, trying to update daily.

  Jessica
  www.fantasystockings.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. We all need a little bit of summer this time of the year. ;)

   Radera