onsdag 18 juli 2012

Pretty Polly Nylons Gloss Tights

Jag gör bäst i att väcka mig från min semesterkoma och faktiskt uppdatera bloggen lite. Trots min frånvaro och det så kallade sommarvädret (höstväder?!) ligger jag i hårdträning med att testa tunna strumpbyxor. Ett numera förbrukat par är Pretty Polly Nylons 10 denier Gloss Tights. Puh, det var ett lagom långt namn det! När jag ser förpackningen så ser jag ett par kvinnoben som ska vara iförda ett helt vanliga tunna strumpbyxor, så jag blir lite nyfiken på varför ordet "nylons" framhävs som något extra. Visserligen är materialblandningen 86 % nylon, 12 % elastan och 2 % bomull, men att det skulle vara något extraordinärt vet jag inte? Det känns som en rätt normal blandning.
Förpackningen har denna text:
"Created today to evoke the vintage glamour of yesterday. Beautiful sheer glossy tights developed to give the look of traditional nylons with the fit and feel demanded by women today. Retro glamour for the occasions when it's important to make a statement."
När jag tar ut strumpbyxorna från förpackningen förstår jag fortfarande inte riktigt, speciellt inte när det nu har utlovats glamour. När jag tänker glamour & strumpor, då är det den klassiska strumpan med söm och/eller strumpor som kräver strumpebandshållare. Det jag finner i denna produkt är en glansig vanlig strumpbyxa. Inget illa menat med det, men som sagt inte det jag först för tankarna till.

  

 Jag valde färgen Sunblush och det ger mina bleka ben en diskret men lite mörkare ton. Perfekt faktiskt! Glansigheten gör att benen kommer till sin rätt också, de blir definitivt snyggare med den glossiga strukturen, men det är inte överväldigande blingigt. Snyggare ben alltså - det är kanske lite retro glamour över det?
Storlekstabellen går efter längd/vikt/höftmått. Jag låg på gränsen i en kategori och valde en storlek större vilket inte var någon nackdel. Strumpbyxan satt mycket bekvämt på, men en person med fylligare figur hade också kunnat nyttja samma storlek.


Förra sommaren provade jag ett annat par från Pretty Polly och hade då lite problem med att den utstuderade byxdelen (som var designad för att rumpan skulle få "andas") inte satt på plats. När jag nu såg att de hade lagt tid med att designa en byxdel på även denna produkt anade jag att det skulle bli samma sak även denna gång. Men nej, denna byxdel sitter faktiskt på plats. Ingen nedfallande strumpbyxa. Skönt.


Tåförstärkning finnes, som synes. Men hur är det med övrig hållbarhet? Mja... Efter en första tvätt har jag fått en del ojämnheter i nylonet, som främst visar sig med ställen där trådar har dragit ihop sig. 
Sammanlagt hann jag bära strumpbyxan under 2 långa dagar. Sedan gick de sönder med en maska när jag skulle dra upp dem, inte helt varsamt. Kanske hade jag bara otur, för enligt kundrecensionerna ger Nylons Gloss Tights full pott i webshopen där jag köpte den. Jag gillar som sagt utseendet och känslan av att bära plagget, men 2 dagars användning för ett inköpspris på 6 £ ger inget toppbetyg hos mig.
In English: Nylons 10 denier Gloss Tights from Pretty Polly, in the colour Sunblush. I like that the shade and the glossy texture makes my legs good looking. I also like the comfort when wearing. But quality could have been better, the product only lasted for 2 days for me. Other reviews I've seen give it very high rating, so maybe I just had bad luck.

10 kommentarer:

 1. De var rett så fine på dine ben;-) Og det at de bruker "glamour" i navnet på den, er vel mer et lite triks for å selge. Den tar seg viterlig bedre ut i verkeligheten enn på pakken;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen hade någon på kontoret kul när texten skrevs. ;)

   Radera
 2. Snyggt, funderar på att köpa till min sambo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ger ju onekligen benen en fin touch!

   Radera
 3. Kul att du är tillbaka med bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu ska jag bara försöka komma ikapp med alla strumpor också.. ;)

   Radera
 4. Hej Lillstrumpa.
  Visst är det skönt med tunna strumpbyxor på sommaren, och jättefina ser dina ben ut i dom.
  Denna "sommar" har jag själv med fördel kunnat använda både 15 och 20 den. Speciellt en glansig 15 den strumpbyxa som heter Maria och är inköpt i Spanien.
  Kram på Dig
  /Janeric

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett märke som heter Maria har jag aldrig tidigare hört talas om, men det finns ju lokala märken i varje land. Att shoppa strumpor utomlands är trevligt, man får prova något nytt och det tar ingen plats i resväskan hem heller.

   Radera
 5. Haha, vilken skön diss mot glamourstämpeln genom att använda sneakers till! =D Förpackningen ser onekligen glassig ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det tänkte jag inte ens på. Sneakers är ju mitt vanligaste skoval. ;D

   Radera